vrijdag, 1 december 2023
Voetbal247.nlClubsKozakken BoysBuijs: 'Hegemonie van IJsselmeervogels en Spakenburg doorbroken'

Buijs: ‘Hegemonie van IJsselmeervogels en Spakenburg doorbroken’

Kozakken Boys rekende afgelopen zaterdag af met ‘angstgegner’ Barendrecht en ook aanstaande zaterdag wacht een ploeg waar de Werkendammers het vaak lastig tegen hebben: FC Lienden. In de vooruitblik op dat duel zegt doelman Richard Arends dat de ploeg enerzijds geweldig kan voetballen, maar ook kwetsbaar is.

Nederlands probleem
,,Voetballend behoren wij tot de betere in de tweede divisie, dat is wel duidelijk. Maar de wijze waarop wij bij dode spelmomenten doelpunten hebben tegen gekregen kan natuurlijk niet. Soms vergeten wij verdedigend een aantal basiswaarden in de dekking, wij zijn dan niet scherp genoeg. Ik noem het wel eens een Nederlands probleem. Bij standaardsituaties staan wij gewoonweg niet goed”, zegt hij in Het Kontakt.

Hegemonie
Ook trainer Danny Buijs komt aan het woord in de krant. Over de huidige status van Kozakken Boys zegt hij: ,,Wij hebben de hegemonie van grootmachten als IJsselmeervogels en Spakenburg doorbroken en zijn sinds 2014 de beste amateurclub van Nederland.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD