dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieBuijs: "Geen oerwoudgeluiden en tumult snel gesust"

Buijs: “Geen oerwoudgeluiden en tumult snel gesust”

De gebeurtenissen vlak na het laatste fluitsignaal tussen Kozakken Boys en Spakenburg blijven de gemoederen bezighouden. Danny Buijs, coach van de Werkendammers, bezweert dat er absoluut geen oerwoudgeluiden zijn geuit op sportpark de Zwaaier tegen Spakenburg-back Ralph Dua.

Geen oerwoudgeluiden

Buijs laat TweedeDivisie.org weten: “Na afloop van de wedstrijd is er iets geroepen naar Ralph Dua vanuit het publiek, maar zeker geen oerwoudgeluiden. Vervolgens heb ik Ralph, die ik ken vanuit Schotland, mee naar binnen genomen zoals te zien is op de tv-beelden. Een aantal spelers van Spakenburg waren door het dolle heen: een speler van Spakenburg geeft een steward van Kozakken boys een por in zijn gezicht, de man reageert met een trap.”

Snel rustig dankzij inbreng Van den Meiracker

Volgens Buijs is daarna het tumult gesust: “Daarna is er niets meer gebeurd en hebben Danny van den Meiracker en ik een aantal spelers van Spakenburg naar hun kleedlokaal begeleid. Jammer dat een spectaculaire wedstrijd zo eindigt, als speler mag je je nooit zo laten provoceren, al keur ik het uiteraard ook af dat het publiek iets roept naar de tegenpartij. Nogmaals: zeker geen oerwoudgeluiden want ik stond erbij. Het verhaal van Oliver Pilon bij RTV Utrecht klopt dus niet. Verder was het snel rustig binnen, mede dankzij de goede inbreng van Van den Meiracker, dat mag ook gezegd worden.”

Beelden van incident

De bewuste steward reageert in het AD op de situatie: “Die speler van Spakenburg (Niels Buitenhuis, red.) sloeg me keihard in m’n nek”, stelt de steward. Kozakken Boys-voorzitter Henk de Goeij sluit zich daarbij aan: “Beelden liegen niet. Er was een woordenwisseling en opeens krijgt die steward een klap, waar hij op reageert. Daarna is de boel gelukkig snel gesust.”

Uit zijn verband getrokken

De Goeij vervolgt: “Vooropgesteld, het is absoluut nooit goed als er klappen vallen. Wat mij dan irriteert is dat het op social media vervolgens helemaal uit z’n verband wordt getrokken. Kozakken Boys tegen Spakenburg is altijd beladen en daar zit een bepaalde spanning op. Door het scoreverloop kwam aan het einde van de wedstrijd heel veel emotie vrij. Zij maken gelijk, wij komen alsnog op voorsprong en de aanvoerder van Spakenburg krijgt een rode kaart. Dat is de vlam in de pan. Jammer dat hier de nadruk op ligt, want het was een fantastische wedstrijd.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD