Volg ons
Danny Buijs Kozakken Boys

Tweede Divisie

Buijs: “FOX Sports maakt poppenkast van tweede plek”

Buijs: “FOX Sports maakt poppenkast van tweede plek”

Voor Kozakken Boys voelde de 1-2 zege op Spakenburg als een soort van revanche: “Twee jaar geleden speelden we hier voor de kampioensschaal met zes punten voor, maar werden we vervolgens door Spakenburg van het veld geblazen”, weet trainer Danny Buijs nog in gesprek met TweedeDivisie.org.

Zelfs vuurpijlen uit het publiek

Buijs nam het bovendien op voor Raily Ignacio, die eenmaal gewisseld alsnog rood kreeg van scheidsrechter Martens: “Ignacio is een geweldige spits. Hij heeft keihard gewerkt. Ik snap heel goed zijn blijdschap na die 1-2. Hij wordt hier altijd voor rotte vis uitgemaakt en nu kwamen er zelfs vuurpijlen uit het publiek. Sneu dat de scheids juist hem dan rood geeft, want dan had hij ook de rest van de reservebank die het veld overrenden rood moeten geven. Maar goed, de staande ovatie die de scheidsrechter na het laatste fluitsignaal van het thuispubliek kreeg zegt voldoende.”

Heb ik weinig mee

Door de zege lijkt Kozakken Boys hard op weg om het seizoen als tweede te besluiten achter kampioen Jong AZ: “Met die poppenkast die FOX maakt van de titel ‘best of the rest’ heb ik weinig. Krijg je dan ook een schaal ofzo? Voor mij is het heel eenvoudig: Ik wil met mijn ploeg altijd zo hoog mogelijk eindigen en elke wedstrijd winnen. Die zogenaamde titel van beste amateurclub kan niet maskeren dat de Tweede Divisie verkeerd in elkaar zit. De enige spanning die er al weken is, is negatieve spanning, omdat er maar liefst vier ploegen kunnen degraderen. Dat klopt niet.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie