woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieBuijs en Franken geslaagd voor trainerscursus

Buijs en Franken geslaagd voor trainerscursus

Danny Buijs en Giovanni Franken hebben hun papiertje eindelijk op zak. Het tweetal zat dit seizoen in de schoolbanken om Trainer Coach I te halen. Ondertussen waren ze bij Kozakken Boys en RVVH actief, wat voor flinke problemen zorgde. Dat is nu dus verleden tijd, doordat ze zijn geslaagd voor de trainerscursus.

Drie maanden geschorst

Buijs was de afgelopen twee seizoenen in de ogen van de KNVB te nadrukkelijk aanwezig bijn Kozakken Boys. Arie Schep stond op papier genoteerd als hoofdtrainer, maar het stoorde de voetbalbond met name dat Buijs de pers te woord stond. Dit leverde vorig seizoen al een probleem op na de titelduels met FC Lienden en dit seizoen rondom de bekerwedstrijd tegen AZ. Uiteindelijk ontving Buijs een functieontzegging van drie maanden en de club een boete. Komend seizoen mag Buijs weer op de bank zitten en gaat hij aan de slag als hoofdtrainer.

Dispensatie

Franken kreeg bij RVVH tot de winterstop dispensatie om toch als trainer op de bank te zitten. Toen de dispensatie afliep bleef hij toch in functie, waarop een onderzoek van de bond volgde. Er werd een trainer, Cor Lems, met de juiste papieren bijgezet, maar toch besloot RVVH in overleg met Franken om hem tijdelijk van de groep te halen. De club uit Ridderkerk vreesde namelijk dat mensen met kwade bedoelingen er toch voor zouden zorgen dat er verdere problemen ontstonden. Ook hij zal na de zomer, met zijn papieren op zak, opnieuw voor de groep komen te staan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD