dinsdag, 27 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieBuijs: "Deze scheids is schrijnend, je begint er haast wat achter te...

Buijs: “Deze scheids is schrijnend, je begint er haast wat achter te zoeken”

Danny Buijs vindt het terecht dat Jesper Hogedoorn op zaterdag met een rode kaart van het veld moest verdwijnen in de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis (1-1). Ook dat hij zelf werd weggestuurd, kon de trainer van Kozakken Boys gezien de letter der wet begrijpen. Toch had de oefenmeester na afloop van het treffen de nodige kritiek op scheidsrechter Puts.

Buijs hekelt scheidsrechter

“Wat deze wedstrijd ongelooflijk tegen heeft gezeten, is natuurlijk de rol van de scheidsrechter. Die was echt lachwekkend vandaag”, vertelde Buijs, die weg werd gestuurd nadat de eerste goal werd gemaakt, aan Kozakken Boys TV. “Ik heb niks gezegd, alleen ik was over de lijn gesprongen in mijn enthousiasme. Dan staat daar een regel op dat dat niet mag en dan kunnen ze je wegsturen. Dus daar kan ik wel mee leven. Dan kan een vierde official ook een keer laten zien dat hij aanwezig is.”

“Maar waar het mij meer om gaat is meer hoe hij heeft opgetreden in de eerste helft op overtredingen die zij begaan. Kijk, als iemand een gele kaart verdient, dan moet je hem een gele kaart geven. Waarom? Dat betekent dat die speler niet nog zo’n overtreding kan maken, want dan moet hij eraf met twee keer geel. Maar als je dat gaat wegpraten of als jij geel gaat geven waar je misschien wel rood moet geven, dan benadeel je dus in dit geval de ploeg met tien man enorm omdat je de regels uitvoert. En daar gaat het om”, klonken de duidelijk woorden van de geïrriteerde Buijs.

Begin je haast wat achter te zoeken

De trainer van Kozakken Boys had dit seizoen al vaker te maken met scheidsrechter Puts. “Hij is hier om de regel uit te voeren. Net als dat hij Jesper rood geeft, dat is een regel zeggen ze, prima. Ze sturen mij weg, dat is een regel, prima. Maar dan moet je de hele wedstrijd de regels volgen. Deze man is nu de derde keer dat we hem hebben dit seizoen en het is echt drie keer schrijnend hoe deze man zich manifesteert op het veld, daar begin je haast wat achter te zoeken”, aldus Buijs.

Bekijk het hele interview met Danny Buijs

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD