Volg ons
Danny Buijs Kozakken Boys

Tweede Divisie

Buijs: “Dan komen er een paar azijnzeikers tevoorschijn”

Buijs: “Dan komen er een paar azijnzeikers tevoorschijn”

Kozakken Boys haalde op zaterdag eindelijk weer eens drie punten binnen. Na een hele reeks duels waarin punten werden verspeeld, was Kozakken Boys tegen Katwijk met liefst 4-0 te sterk. Het zorgde ervoor dat Danny Buijs eindelijk weer eens tevreden kon zijn, al was hij ook enigszins kritisch.

Buijs ziet verbeterpunten

In het duel was er een periode waarin Katwijk de overhand nam, een periode waarin de ploeg van Buijs de bal wellicht vaker naar voren had moeten schieten. “Dat mag zeker en dat moet misschien ook wel”, vertelde de oefenmeester aan FOX Sports. “Het probleem lag ook meer dat ik vond dat de aanvallende middenvelders wat te diep stonden. Daardoor kreeg Katwijk de overhand op het middenveld en waren zij in het laatste kwartier in de eerste helft de betere ploeg, zonder echt grote kansen te krijgen. Ze krijgen ook twee of drie vrije trappen die ook maar zo verkeerd kunnen vallen. Maar dat is ons gelukkig bespaard gebleven vandaag.”

Eindelijk weer een zege

De zege deed Buijs goed, mede omdat Kozakken Boys al even niet meer gewonnen had. “Is altijd belangrijk. We weten allemaal hoe het in de voetballerij werkt en tegenwoordig ook in de amateurwereld. Als je daar twee of drie keer verliest, dan komen er een paar azijnzeikers tevoorschijn. Hier bij deze club hebben ze zich tweeënhalf jaar koest moeten houden. Alleen nu konden ze uit hun holletje komen. Wat dat betreft is dit het beste medicijn. Gewoon een overwinning neerzetten en dan kruipen ze weer terug in hun holletje”, aldus de trainer.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie