zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagBudget IJsselmeervogels gaat flink omlaag

Budget IJsselmeervogels gaat flink omlaag

IJsselmeervogels heeft een dramatisch seizoen achter de rug, waarbij de Tweede Divisie werd misgelopen en uiteindelijk zelfs de marge op de play-offplaats maar twee punten was. Komend seizoen wordt het er niet makkelijker op, zoveel is duidelik na het interview van bestuurslid technische zaken Marcel de Graaf in de Gooi en Eemlander.

Vogels kunnen niet meer gokken

“We zijn ook kritisch naar onszelf toe. Een aantal spelers heeft onder de streep niet gebracht wat er van hen werd verwacht. Voor komend seizoen zijn we flink omlaag gegaan in budget. We kunnen nu niet meer zeggen: we halen tien spelers en hopen dat er zes goed zijn”, zo geeft De Graaf aan. Toch zijn er alweer negen nieuwe spelers vastgelegd.

Fysieke controle en minder kaarten

Daarbij geeft het bestuurslid aan dat het binnen de selectie anders moet. “We gaan de touwtjes strakker aanhalen, bijvoorbeeld als het gaat om de fysieke gesteldheid van de jongens. We zullen de jongens niet alleen in de voorbereiding, maar ook lopende het seizoen beter in de gaten houden en ook scherper kijken naar iemands blessuregeschiedenis.” Ook wijst De Graaf op de zware kaartenlast van dit seizoen. “We hebben dit jaar een aantal onnodige kaarten gepakt. Daarmee benadeel je je team. Het leidde tot veel schorsingen. Mede daardoor hebben we bijna dertig spelers moeten inzetten.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD