Volg ons
Simon-Brouwer-GVVV

Tweede Divisie

Brouwer helpt GVVV aan geflatteerde zege op De Dijk

Brouwer helpt GVVV aan geflatteerde zege op De Dijk

Drie treffers van Simon Brouwer hebben GVVV een moeizame zege op De Dijk bezorgd: 1-3. De slordige Veenendaalers solliciteerden echter met name voor rust flink naar een uitglijder, maar zag de thuisploeg haar kansen verkwanselen.

Droomstart
GVVV kende een droomstart in Amsterdam-Noord, waar De Dijk nauwelijks nog een representatief elftal op de been kan brengen. Na drie minuten leek de ploeg van coach Niek Oosterlee dan ook een makkelijke middag tegemoet te gaan na een fraaie steekpass van Jeremy de Graaf op Simon Brouwer, die bekwaam afrondde: 0-1. Leunend op haar defensieve stellingen knokte De Dijk zich echter terug de wedstrijd in en naarmate de eerste helft vorderde, werd de ploeg van coach Jochem Twisker steeds gevaarlijker. GVVV mocht doelman Johan Jansen dankbaar zijn voor zijn puike reflexen, want De Dijk kreeg alleen al voor de pauze vier opgelegde kansen op de gelijkmaker die op basis van het spelbeeld voor de pauze verdiend was geweest.

Uitgevallen Schilder

Het uitgedunde De Dijk zag voor rust echter Frank Schilder een blessure oplopen na een overtreding van Brouwer. De centrale verdediger probeerde de pijn nog wel te verbijten, maar moest na een klein uur spelen alsnog het veld verlaten. Zijn uitvallen had verstrekkende gevolgen voor de defensieve organisatie bij de thuisploeg. Zijn vervanger was het veld nog niet ingekomen, of GVVV profiteerde van de man meer situatie. Opnieuw was het Brouwer die scoorde. Dat was de genadeklap voor de noodlijdende Amsterdammers, die een uur lang dapper er probeerden het beste van te maken, maar na de 0-2 zich gewonnen gaven. Met de wetenschap dat volgende week de degradatiekraker tegen Achilles ’29 wacht, haalde Twisker enkele moegestreden krachten uit voorzorg naar de kant. Een kwartier voor tijd volbracht Brouwer zijn officieuze hattrick. In blessuretijd bepaalde de ingevallen Damien Menzo de eindstand op 1-3.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie