zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieBrouwer brengt GVVV naar Tweede Divisie

Brouwer brengt GVVV naar Tweede Divisie

GVVV heeft de zinderende finale met Rijnsburgse Boys weten te winnen. De Uien kwamen op voorsprong, maar Simon Brouwer wist het duel in een paar minuten tijd om te buigen. GVVV is daarmee de zevende club uit de Topklasse Zaterdag die zich plaatst voor de Tweede Divisie.

Felle start Rijnsburg

Rijnsburg begon een stuk feller aan het duel, toch was na tien minuten de eerste kans voor GVVV. Na een fout van Nick Kuipers kreeg Martin van Eck een dot van een kans. Hij schoot echter recht op doelman Richard van Nieuwkoop. Ook Danny de Leeuw vond daarna de goalie op zijn weg. De thuisploeg was inmiddels bovenliggend op Panhuis, maar het waren de bezoekers die de leiding namen. Een voorzet van Joel Tillema werd afgerond door Danny van der Vijver, de Uien konden alleen nog geen minuut van de voorsprong genieten. Vanaf de aftrap was het direct Simon Brouwer met een kopbal voor 1-1.

Volledige ommekeer

De gewezen aanvoerder voor de rust nog twee grote kansen en de laatste daarvan was raak voor de totale ommekeer: 2-1. In de tweede helft was GVVV eerst nog bovenliggend, maar daarna ging Rijnsburg opportunistisch spelen. De thuisploeg zakte in en loerde op een uitbraak. Daaruit werd GVVV ook een paar keer heel gevaarlijk, de trekker werd alleen niet overgehaald. Drie minuten voor tijd moest Jeroen Hessing er nog met rood vanaf. De verdediger van Rijnsburg kreeg de prent nadat Wilco den Hartog naar de grond ging. Daarmee was de strijd beslist en mag GVVV zich opmaken voor de Tweede Divisie. De inhaalrace van Rijnsburgse Boys is niet gelukt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD