Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

Bröcker schiet Noordwijk naar zege: ‘Tegen Jong Groningen laten zien waartoe wij in staat zijn’

Bröcker schiet Noordwijk naar zege: ‘Tegen Jong Groningen laten zien waartoe wij in staat zijn’

Noordwijk is in de aanloop naar de kraker tegen Quick Boys nog altijd lijstaanvoerder in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De ploeg wist in speelronde dertien een achterstand om te buigen naar een zege tegen het talententeam van FC Groningen (1-2). De winnende treffer kwam op naam van Brayen Bröcker die na afloop vooral sprak over een overwinning van het collectief.

Collectief
,,Er waren wat wisselingen in het team aangebracht door blessures binnen de selectie. Ik denk daarom dat wij tegen FC Groningen hebben laten zien waartoe wij in staat zijn als een echt collectief. De start was niet goed en we hebben een team waarin men elkaar aan kan spreken. Dit wordt dan ook goed opgepakt en dat maakt mij als een van de ervaren krachten van het team erg trots”, aldus Bröcken tegenover Voetbal247.

Wedstrijd kantelde
De start van Noordwijk in Groningen was niet goed, maar door blessureleed bij de tegenstander kreeg de ploeg de mogelijkheid om het een en ander nog eens door te spreken.  ,,Door de lange blessurebehandeling van een speler van FC Groningen kregen wij de gelegenheid om de puntjes weer op de i te zetten. Daarna hebben we meer strijd geleverd en merkte ik dat de wedstrijd langzaam kantelde en wij sterker werden. Een verre uitwedstrijd tegen een goede ploeg winnen dat geeft natuurlijk een enorme boost.”

Onderling respect
Noordwijk kent als promovendus tot dusver een fantastisch seizoen in de Derde Divisie en ook in de strijd om de KNVB Beker wist men enkele keren te stunten. De vraag komt dan ook vanzelfsprekend op hoe het mogelijk is dat de nieuweling in de competitie lijstaanvoerder is.  ,,De club speelt naar mijn mening al jaren te laag met de groep die wij hebben en de mogelijkheden die er zijn. De laatste jaren zijn wij weer op de goede weg. Het elftal speelt al lang samen en het is een mix van oudere en jongere spelers waarbij er sprake is van onderling respect naar elkaar. De ploeg heeft verder veel verschillende spelers met snelheid, kracht en ervaring. De trainers zijn natuurlijk ook van grote waarde en hebben ook een belangrijke rol bij de recente prestaties van het team. Natuurlijk kan het altijd nog beter en daar werken wij dan ook hard voor met elkaar”, besluit Bröcken zijn verhaal.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag