vrijdag, 1 maart 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieBriels geniet van Schots avontuur: 'De derby van Dundee was een hoogtepunt'

Briels geniet van Schots avontuur: ‘De derby van Dundee was een hoogtepunt’

Nederlandse voetballers zijn tegenwoordig overal ter wereld te vinden. Voetbal247 start met de nieuwe serie ‘Grenzeloos’ waarin spelers die eerder uitkwamen in de Eerste, Tweede of Derde divisie het verhaal vertellen over hun huidige avontuur in een buitenlandse competitie. We trappen af met Jordie Briels die momenteel uitkomt voor het Schotse Dundee United.

Avontuur
De 26-jarige middenvelder kwam van 2012 tot en met 2017 uit voor Fortuna Sittard. In totaal was hij goed voor 148 competitiewedstrijden in dienst van de Limburgse formatie. Zijn professionele debuut maakte hij op 10 augustus 2012 tegen AGOVV. Nadat Fortuna Sittard en de speler geen akkoord wisten te bereiken over een nieuw contract ondertekende hij een overeenkomst bij Dundee United. ,,Ik kwam destijds in contact met deze club via mijn zaakwaarnemer Fred van der Hoorn. Hij vertelde dat het Schotse voetbal echt iets voor mij zou zijn. Het is natuurlijk erg mooi als je zo’n kans krijgt om een buitenlands avontuur aan te gaan”, aldus Briels tegenover Voetbal247.

Debuut
Briels maakte zijn officiële debuut in het Schotse voetbal op 15 juli 2017. Dundee United stond toen in het Tannadice Park in de strijd om de League Cup tegenover Raith Rovers. De Nederlander verscheen in de basisformatie met rugnummer 20 en zijn ploeg wist een zege te boeken (2-0). ,,Het was een goed debuut. Ik vond dat ik een goede wedstrijd speelde en we wisten ook direct een overwinning te pakken. Hier in Schotland speelt men echt een ander soort voetbal dan in Nederland. Er zijn hier veel duels en het spel is over het algemeen wat harder. Je ziet hier geen tikkie takkie voetbal, ze proberen zo snel mogelijk naar het doel van de tegenstander te komen en het spel gaat echt op en neer.”

Blessure
De oud-speler van Fortuna Sittard had naar zijn zeggen weinig moeite om te aarden in zijn nieuwe woon- en werkomgeving. De start was dan ook uitstekend voor Briels bij de Schotse club, een blessure was vervolgens een streep door de rekening. ,,Het leven hier en in Nederland is best goed met elkaar te vergelijken. Ik heb alleen wel het gevoel dat je in Schotland meer waardering krijgt als voetballer. Mijn start bij Dundee United was goed. In de eerste vijftien wedstrijden had ik een basisplaats en we stonden bovenaan in de competitie. Door een blessure was ik vervolgens niet meer in staat om wedstrijden te spelen. Dit was voor mij echt een dieptepunt, ik lag er drie maanden helemaal uit en dat was echt een moeilijke tijd. Ik ben pas weer begonnen met trainen en hoop dat ik snel weer wedstrijden kan spelen. Ik denk dat het moeilijk zal zijn om de titel te pakken, maar we hopen via de play-offs alsnog te kunnen promoveren.”

Derby
Een wedstrijd tussen plaatsgenoten is en blijft speciaal. De derby van Dundee zal Briels zeker nog heel erg lang bijblijven.  ,,De derby tegen FC Dundee (foto) was echt een hoogtepunt voor mij. De stadions van de clubs liggen echt maar 200 meter van elkaar af. We wonnen die wedstrijd na strafschoppen, het was een geweldige sfeer”,  besluit Briels.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD