maandag, maart 8, 2021
Home Competities Hoofdklasse Breukhoven (Poortugaal) na nederlaag tegen Rijnvogels : 'Een leerzame eerste competitiewedstrijd'

Breukhoven (Poortugaal) na nederlaag tegen Rijnvogels : ‘Een leerzame eerste competitiewedstrijd’

SV Poortugaal debuteerde zaterdag in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal met een nederlaag in de uitwedstrijd tegen FC Rijnvogels (3-0). Middenvelder Sven Breukhoven was van mening dat de uitslag vrij geflatteerd was en daarom kijkt hij reikhalzend uit naar de eerstvolgende wedstrijd waarin de promovendus het op moet nemen tegen Zwaluwen.

- Advertentie -

Geflatteerde uitslag
,,Vanzelfsprekend was de teleurstelling groot bij SV Poortugaal na de nederlaag in de seizoensopening, maar Breukhoven was wel van mening dat het een leerzame ervaring was voor de ploeg waar men verder mee kan in het verdere verloop van de competitie. ,,Ik hoef niemand te vertellen dat 3-0 verliezen een zeer teleurstellend resultaat is van de eerste competitiewedstrijd. De ‘vogels’ hadden het betere spel, dat hadden we van te voren ook wel verwacht. Voor ons zat er in deze wedstrijd helaas niet méér in dan het veld klein houden en collectief compact staan en te hopen op een paar goede uitvallen. Deze hebben we overigens ook wel een enkele keer gehad en dan moet je het geluk hebben dat het balletje net even goed valt. Dit ging eigenlijk een groot deel van de wedstrijd vrij goed. Uiteindelijk verlies je de wedstrijd na 2 vrije trappen en een penalty tegen in de laatste minuut, oftewel 3 standaardsituaties. Dat mag natuurlijk niet gebeuren en is ontzettend zonde. Daardoor voelt een 3-0 nederlaag vrij geflatteerd. Als ik terugkijk op de wedstrijd en naar de verbeterpunten vanuit onze kant denk ik dat we nog scherper en zorgvuldiger om moeten gaan met onze aanvallende momenten. Je weet dat je iedere wedstrijd mogelijkheden krijgt. Ook op verdedigend gebied zijn er nog wel een aantal verbeterpunten. Ik vond dat we bijvoorbeeld veel te veel standaardsituaties weg gaven. Ondanks dat we wisten dat zij de kwaliteiten hadden om deze te benutten. Ik denk dat het een leerzame eerste competitiewedstrijd is geweest en dat we nu wel weten wat we gedurende deze competitie kunnen verwachten”, aldus de middenvelder tegenover Voetbal247.

 

,,Ik denk dat het een leerzame wedstrijd is geweest en dat we nu wel weten wat we gedurende deze competitie kunnen verwachten”

 

Stapje hoger
Vorig seizoen stak SV Poortugaal er met kop en schouders bovenuit in de eerste klasse. Op het moment dat de competitie abrupt gestopt werd had men een voorsprong van twaalf punten. De hoofdklasse is even wat anders, zo constateerde ook Breukhoven na het eerste duel. ,,Je merkt wel een verschil met het spelen van wedstrijden in de eerste klasse en de hoofdklasse. Ik vond dat we vorig jaar in de eerste klasse al in een hele mooie afdeling zaten maar dat is er nu alleen nog maar mooier op geworden. De afstanden naar de wedstrijden zullen langer worden en het niveau zal logischerwijs weer een stapje hoger liggen, zoals we ook in deze wedstrijd hebben ervaren. Ik denk dat het voor een club als Sv Poortugaal geweldig is om ons in de hoofdklasse met deze tegenstanders te mogen meten. Dan is zo’n eerste uitwedstrijd tegen Fc Rijnvogels een mooie start waarbij je met de entourage om de wedstrijd heen merkt dat het hier echt ‘leeft’. Helaas viel het resultaat tegen.”

vv Zwaluwen
De komende tegenstander vv Zwaluwen is niet geheel onbekend voor SV Poortugaal. ,, Aanstaande zaterdag hebben we de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen v.v. Zwaluwen. Zij hebben het vorig jaar erg goed gedaan door bovenin de sub-top te eindigen. We hebben vorig seizoen wel een oefenwedstrijd tegen Zwaluwen gespeeld welke wij toen winnend hadden afgesloten. Om maar even wat clichés op te gooien, iedere wedstrijd is anders. Er zijn daar een aantal mutaties geweest wat betreft de spelersselectie en staf dus ik verwacht dat we wel een ander soort Zwaluwen treffen. Óók zij hebben de eerste wedstrijd verloren en zullen graag de eerste punten willen binnenhalen. We gaan ons deze week zo goed mogelijk voorbereiden om de eerste punten binnen te slepen.”

De foto’s bij het artikel zijn gemaakt door Berrie Versteege, waarvoor dank. 

 

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES