Volg ons

Aan het woord

Breinburg weigerde lucratief aanbod: ‘Gevoel was niet goed’

Breinburg weigerde lucratief aanbod: ‘Gevoel was niet goed’

Gregor Breinburg had zich financieel onafhankelijk kunnen spelen door te tekenen bij het Israelische Hapoel Ironi Kiryat Shmona, maar besloot dat niet te doen omdat zijn gevoel niet goed was. Nu lijkt het erop dat hij zijn laatste contractjaar bij NEC gewoon gaat uitdienen.

Lucratief
,,Het lag aan mezelf. Niet aan de club”, blikt Breinburg in De Gelderlander terug op de afgeketste overgang. ,,Ik had het contract al binnen en hoefde alleen nog maar een krabbeltje te zetten. Na het afketsen hebben ze nog weer gebeld. Maar het klopte niet, ik had nog geen goed gevoel. En dan hoef ik niet per se weg. Mensen denken vaak dat voetballers alleen voor het geld kiezen. Dat is niet altijd zo. Als ik voor het geld zou kiezen, dan had ik al getekend. Ik zou dan nooit meer hoeven te werken als ik weer terug zou komen.”

Transfervrij

De middenvelder lijkt dan ook komend seizoen gewoon in de Goffert te bewonderen: ,,Ik sluit niet uit dat ik het seizoen gewoon bij NEC zal afmaken. Daarna ben ik transfervrij. Als we een goed seizoen spelen, kampioen worden of promoveren, dan is dat ook een topseizoen voor mij en voor NEC”, vervolgt hij Breinburg. ,,Voor NEC is het beter als ik nu word verkocht, dan krijgt de club nog een afkoopsom voor mij. Dan heb je een win-win-situatie en kan ik de club met een gerust hart verlaten.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Aan het woord