Volg ons

Aan het woord

Breinburg (NEC): ‘We hebben ons zelf in deze situatie gebracht’

Breinburg (NEC): ‘We hebben ons zelf in deze situatie gebracht’

Gregor Breinburg heeft de hoop nog niet opgegeven dat hij volgende week met NEC alsnog directe promotie naar de Eredivisie weet af te dwingen. De middenvelder van de Nijmegenaren steekt de hand echter in eigen boezem ten aanzien van het verspelen van de riante voorsprong die het eerder had op concurrent Fortuna Sittard. 

Drie punten
NEC won met 2-0 van Jong AZ, maar men had vooral in de eindfase kansen om het verschil groter te maken. ,,We moesten gewoon winnen anders was het volgende week niet eens meer nodig om te spelen. Dat hebben wij gedaan en jammer genoeg hebben we niet vaker kunnen scoren, maar toch wel de drie punten. Het wordt nog spannend de laatste wedstrijd Het begin van de eerste helft was moeizaam, we kregen wat mogelijkheden en kleine kansjes. In de rust spraken we elkaar aan dat we echt de drie punten moesten pakken hoe dan ook en gelukkig scoorden wij de 1-0. We kregen daarna nog goede kansen en maakten wij de 2-0. In de tweede helft hadden wij er misschien nog wel één of twee kunnen scoren.”, aldus Breinburg tegenover de camera van FOX Sports.

Een kans
De middenvelder wil blijven vechten voor een direct Eredivisie-ticket. ,,De competitie is nog steeds niet gespeeld. Een aantal jaren geleden konden er ook een aantal teams nog kampioen worden in de Eredivisie met PSV, Ajax en AZ en dat werd PSV op doelsaldo dus ik geef de moed niet op. Zo lang er een kans is dan is er een kans.”

Geloof
NEC had eerder in de competitie zeven punten voorsprong op Fortuna Sittard. Het verspelen van deze goede uitgangspositie doet pijn. ,,We hebben ons zelf in deze situatie gebracht, eerlijk is eerlijk. Zolang het niet voorbij is dan is het niet voorbij, daarom geloof ik er nog steeds is.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Aan het woord