maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde Divisie'Breek de macht van topamateurclubs'

‘Breek de macht van topamateurclubs’

Leon ten Voorde, FC Twente-watcher voor TC Tubantia, uit scherpe kritiek op topamateurclubs en zaterdagverenigingen in het bijzonder. In zijn column verwijt hij topamateurs te veel te klagen en bovendien van twee walletjes te eten. Hij roept bovendien de macht van topamateurclubs te breken.

Net hoe de wind waait
Ten Voorde schrijft onder meer: ,,Vermogende clubs in de Tweede Divisie roepen dat ze een amateurclub zijn, maar handelen tegelijkertijd als een (semi)profclub. De ene dag willen ze een grote jongen zijn, de andere dag die sympathieke amateurclub uit het dorp met al die vrijwilligers: Het is maar net hoe de wind waait en wat het beste uitkomt.” En: ,,Natuurlijk word je gek van sommige, overdreven eisen van de bond, maar als je mee wilt doen in de top, kun je je tegelijkertijd niet schermen met de regels en statuten die gelden voor een vijfdeklasser.”

Veel te veel macht
,,Vandaag is uitgelekt dat de KNVB overweegt de derde divisies zaterdag en zondag samen te laten smelten. Je kunt er gif op innemen dat de zondagclubs zich dan moeten aanpassen aan de eisen van de zaterdag. In die hele discussie over de hervorming van de voetbalpiramide hebben de zaterdagclubs veel te veel macht. Het moet gebeuren zoals zij willen, anders valt er nergens over te praten”, schrijft de journalist verder. ,,Het wordt tijd dat de macht van die clubs – en dan vooral de zaterdagverenigingen – eens wordt gebroken nu de discussie over de voetbalpiramide weer in alle hevigheid is opgelaaid.”

De gehele column van Leon ten Voorde is hier te lezen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD