donderdag, februari 25, 2021
Home Competities Derde Divisie Brede waardering voor financiële compensatie KNVB voor bekeruitsluiting

Brede waardering voor financiële compensatie KNVB voor bekeruitsluiting

Vrijwel alle van de 26 amateurclubs die uit het bekertoernooi worden gezet reageren positief en met waardering richting de KNVB voor de financiële compensatie die zij daarvoor krijgen. De clubs ontvangen ieder 16.923 euro en zijn daarnaast verzekerd van een plek in de KNVB beker volgend seizoen.

,,Het is niet het onderste uit de kan, maar wel een nette compensatie”, reageert DVS ’33-voorzitter Aart Goossensen in de Stentor. Met een kwinkslag toont ook zijn HHC-collega Bert Beun begrip: ,,Reken maar uit: 3000 bezoekers, de premie voor de eerste ronde plus het feit dat we Vitesse hadden verslagen, dat is wel iets meer dan de vergoeding die we nu krijgen… Maar ik vind dat de KNVB dit keurig heeft opgepakt.”

Gert Pluimgraaff, technisch manager van Quick Boys, stelt de KNVB in gesprek met het Leidsch Dagblad ook gerust. ,,Ik vind dat de KNVB het naar alle redelijkheid heeft opgelost. Nee, we gaan niet met tractoren naar Zeist om te protesteren.”

De KNVB besloot naast de premie van 10 duizend euro ook de premies die verdiend zouden worden met de tweede ronde, omdat verschillende amateurclubs tegen elkaar speelden in de eerste ronde, te verdelen over alle 26 clubs. ,,Er zouden zeker negen amateurclubs doorgaan naar de tweede ronde, omdat 18 van de 26 tegen elkaar spelen. De premies daarvan worden nu verdeeld over alle 26 clubs. Hoewel ik het uiteraard liever anders had gezien, kan ik daar wel mee leven”, besluit ook André Beukers, penningmeester van IJsselmeervogels, in de Gooi en Eemlander.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments