woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieBREAKING: Marciano Mengerink verlengt bij vv Katwijk

BREAKING: Marciano Mengerink verlengt bij vv Katwijk

Marciano Mengerink speelt ook de komende twee seizoenen voor vv Katwijk. Na weken van geruchten, onderhandelingen en speculaties besloot de 27-jarige spits zijn verblijf op De Krom te verlengen. De keuze voor Katwijk betekent een teleurstelling voor Spakenburg, dat bereid was ver te gaan voor de komst van de Amsterdammer. Mengerink kwam met Katwijk ook een optie voor een derde seizoen overeen.

Lucratieve aanbieding
Afgelopen zaterdag nog stelde Mengerink tegenover Omroep West liefst nog even te willen wachten met het nemen van zijn beslissing: ,,Op dit moment is er eigenlijk niet zoveel veranderd. Er is nog steeds wat interesse, maar er is nog steeds een grote kans dat ik bij Katwijk kan blijven. Ik schat het in op 50%-50%.” Het was een publiek geheim dat Spakenburg zeer concreet geïnteresseerd was in de aanvaller en hij naar verluidt op de Westmaat meer had kunnen verdienen dan bij Katwijk. Toch besloot Mengerink, reeds vijf seizoenen actief op De Krom, om de oranje-zwarten trouw te blijven.

Maatschappelijke afweging

,,In deze tijd is de maatschappelijke achtergrond voor mij heel belangrijk. Ik zal als het goed is nog een jaar of vijf a zes in de top van het amateurvoetbal kunnen meedraaien en dan is het echt klaar. Dan hoop ik daarna iets moois op te pakken en dat neem ik zeker mee in mijn afweging voor een mooie club. Het financiële speelt natuurlijk altijd ook een rol, maar ik ga me er niet dood op staren. Maar het kan zo zijn dat je sportief misschien twee stappen terug zet en maatschappelijk drie vooruit. Dan is het voor mij ook interessant”, vervolgde Mengerink na de zege op IJsselmeervogels, waarin hij opnieuw matchwinner werd.

Schreuder
Belangrijke factoren voor de oud-speler van SDV Barneveld en het Engelse Barnet FC zijn ongetwijfeld het aanblijven van coach Dick Schreuder, met wie Mengerink een goede verstandhouding koestert, en het feit dat hij een absolute publiekslieveling is bij Katwijk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD