zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieBREAKING: KNVB vindt geen oplossing, Derde Divisie indeling definitief

BREAKING: KNVB vindt geen oplossing, Derde Divisie indeling definitief

De KNVB is er in het overleg met de clubs in de Derde Divisie niet geslaagd om een oplossing te vinden voor het probleem van de vijf beloftenteams op zaterdag en slechts één op zondag. Zodoende heeft de bond besloten de eerder gepubliceerde concept-competitieindeling definitief vast te stellen.

Goede wil
Zo is op verschillende clubwebsites dezelfde verklaring te lezen: ,,Vanuit de KNVB en de betrokken zaterdag- en zondagclubs is al het mogelijke gedaan om een andere oplossing te vinden. Ondanks de goede wil bij alle partijen bleek dat niet te realiseren. Daardoor blijft voor de dertien zaterdagclubs niet anders over dan akkoord te gaan, overigens wel onder voorwaarden. De clubs zijn daarover nog in overleg met de KNVB. Zolang de gesprekken lopen worden daarover geen inhoudelijke mededelingen gedaan.”

Compensatie
De dertien zaterdagclubs krijgen zeer waarschijnlijk een compensatie van de voetbalbond voor gemiste inkomsten aan recettes en kantineomzet. Mogelijk wordt er ook gesproken over aanpassing van de omstreden kaartenregel, die voor Jong-teams en amateurclubs nu nog verschillend is, en de ongelijkheid in selectieomvang. Vorig seizoen gebruikten sommige beloftenteams meer dan 50 verschillende spelers tijdens hun wedstrijden.

Derde Divisie Zaterdag
ACV
ASWH
Capelle
DOVO
DVS ’33 Ermelo
Harkemase Boys
Jong Almere City FC
Jong FC Groningen
Jong FC Twente
Jong Vitesse
Jong FC Volendam
ODIN ’59
ONS Sneek
Quick Boys
Scheveningen
Spakenburg
Spijkenisse
VVOG

Derde Divisie Zondag
ADO’20
Be Quick 1887
Blauw Geel’38
Dongen
EVV
HBS
Hercules
HSC’21
Jong De Graafschap
JVC Cuijk
Magreb’90
De Meern
OFC
OJC Rosmalen
Quick
Quick’20
UNA
Westlandia

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD