woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieBREAKING: Jong Vitesse en Magreb'90 wisselen van Derde Divisie

BREAKING: Jong Vitesse en Magreb’90 wisselen van Derde Divisie

De Derde Divisie krijgt alsnog een herschikking. Jong Vitesse en Magreb ’90 hebben ingestemd met het ruilen van speeldag, waardoor de Derde Divisie zaterdag nu 4 beloftenteams telt en de zondag 2.

Win-win situatie
Beide clubs lijken te hebben ingezien belang te hebben bij een ruil, al zat de crux daarbij vooral op zondag. Daar weigerden lange tijd alle amateurclubs om, zoals door de KNVB gesmeekt, de overstap naar zaterdag te maken zodat de zes beloftenteams eerlijk verdeeld konden worden. Aanvankelijk kreeg Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, echter nul op het rekest.

Financiële compensatie
Van der Zee liet zich ontvallen dat voor een club die wel bereid zou zijn over te stappen financiële compensatie bespreekbaar was. Vermoedelijk is daar de belangrijkste motivatie voor het Utrechtse Magreb ’90 in te vinden, aangezien de club al geruime tijd worstelt met financiële problemen, onder meer door een naheffing van de Belastingdienst. Een onbekend geldbedrag van de KNVB zou daarbij een welkome hulp zijn.

Streekderby
Jong Vitesse op heeft zondag als voorkeursspeeldag. Daarnaast biedt de wisseling van Derde Divisie voor de Arnhemse beloften nog de gelegenheid om de krachten te meten met regiogenoot Jong De Graafschap.

Van der Zee blij
KNVB-directeur Van der Zee is content met de wijziging, zo stelt hij op de website van de voetbalbond: ,,We zijn blij dat Magreb’90 wil switchen naar de zaterdag en Jong Vitesse de overstap maakt naar de zondag. Het competitieprogramma moet nu aangepast worden, omdat Magreb heeft aangegeven alsnog de overstap te willen maken. Dat zal ook voor de zondagteams gevolgen hebben. Hiermee hopen we de scheve verhouding tussen zaterdag en zondag wat betreft de beloftenteams iets te hebben rechtgetrokken.”

ACV begint tegen Magreb ’90
In het speelschema begint promovendus ACV nu met een thuiswedstrijd tegen Magreb ’90. Jong Vitesse begint met een thuiswedstrijd tegen HSC’21.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD