maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieBranco van den Boomen schittert bij FC Eindhoven maar wil hogerop

Branco van den Boomen schittert bij FC Eindhoven maar wil hogerop

Gisteravond zorgde hij hoogstpersoonlijk voor de zege van FC Eindhoven op bezoek bij NEC. Met 2 doelpunten, waarvan 1 uit een penalty, werd de snelle 1-0 achterstand omgedraaid in een 1-2 overwinning. Branco van den Boomen de uitblinker van afgelopen seizoen die goed was voor 11 doelpunten en 14 assists, is een van de smaakmakers van de Eerste Divisie maar als het aan hem ligt niet voor lang.

Na afloop van de wedstrijd NEC – FC Eindhoven verschijnt Van Den Boomen voor de camera’s van Fox Sports om zijn verhaal te doen over de wedstrijd. Gevraagd naar of hij verbaasd is dat hij nog voor FC Eindhoven speelt is hij helder “Ik ben gewoon eerlijk. Na het seizoen vorig jaar had ik eigenlijk al mijn ogen gericht op een stap hoger. Er zijn ook clubs geweest maar die wilden het bedrag niet betalen wat FC Eindhoven wilde. Dus daarom zit ik nog hier en doe ik gewoon mijn best.” De wens van van den Boomen is duidelijk, echter blijkt de hoge vraagprijs een struikelblok voor veel (eredivisie) clubs.  Hoe hoog deze vraagprijs is, is niet duidelijk. Eerder deze zomer was er interesse van een buitenlandse club maar ook dat liep op niets uit.

Tweede kans

In het verleden heeft van den Boomen het eerder geprobeerd om door te breken in de Eredivisie. Doorstromend vanuit de Ajax-jeugd probeerde de Eindhovenaar het bij Willem II en SC Heerenveen, echter liepen beide periodes op niets uit en keerde hij terug bij FC Eindhoven. Nu, een aantal jaren verder, ervaringen rijker en de aanvoerdersband ferm om zijn arm lijkt echter het juiste moment om de stap te maken en te gaan voor zijn tweede kans. Of zoals Hans Kraay Jr het eerder dit jaar zei “Branco van den Boomen is eredivisie waardig. Hoe hij mensen wegsteekt, hoe hij open draait. Ik garandeer je dat als hij in een ploeg met 4-4-2 en drie in zijn rug of met 4-3-3 en 2 controleurs in z’n rug kan hij echt het niveau FC Groningen, FC Utrecht aan.” De transferperiode loopt nog een drietal weken, het blijft dus afwachten voor van den Boomen of hij nog een mooie stap kan maken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD