vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagBovenste vijf ploegen Derde Divisie zondag winnen

Bovenste vijf ploegen Derde Divisie zondag winnen

In de top van de Derde Divisie hebben geen wijzigingen plaatsgevonden. De vijf bovenste ploegen (De Dijk, Westlandia, Dongen, Quick’20 en Hercules) wonen hun duels. Onderin was Magreb’90 wederom de grote winnaar.

Kampioenschap

De titelstrijd in de Derde Divisie Zondag gaat tussen De Dijk en Westlandia, met een voorsprong van vier punten voor de Amsterdammers. Deze voorsprong werd in stand gehouden, want De Dijk won zondagmiddag op bezoek bij HSC’21 met 1-2. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1, maar in de tweede helft bezorgde Dennis Kaars de koploper de overwinning door voor de 1-2 te zorgen. Westlandia maakte ook geen fout. Zij wonnen met 3-0 van HBS. Ook de andere ploegen in de top 5 van de Derde Divisie Zondag wisten te winnen. Dongen won met 1-0 van Juliana’31 en Hercules rekende af met EVV: 3-0. Zaterdagavond had Quick’20 al met 5-1 van Jong Achilles’29 gewonnen.

Degradatiestrijd

In de strijd tegen degradatie uit de Derde Divisie zijn heel wat ploegen betrokken, maar inmiddels lijkt Magreb’90 hier niet meer toe gerekend te kunnen worden. De Utrechters zijn aan een ijzersterke reeks bezig. Na de 11-2-nederlaag tegen Westlandia werd alles gewonnen en ook JVC Cuijk werd aan de zegekar gebonden. Het werd 0-3. UDI’19 en Jong FC Den Bosch zijn ploegen die nog wel in de degradatiestrijd verwikkeld zijn. Zij speelden tegen elkaar en schoten weinig op met het 1-1-gelijkspel. Ook Jong De Graafschap moet rekening blijven houden met degradatie, want de beloften van de Superboeren verloren met 1-3 van OJC Rosmalen. OFC en Be Quick 1887 deelden de punten: 1-1.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD