dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseASV De DijkBorgman verruilt De Dijk voor Hercules: 'Ga de concurrentie aan'

Borgman verruilt De Dijk voor Hercules: ‘Ga de concurrentie aan’

Nick Borgman volgt het spoor van coach Jochem Twisker en aanvaller Lars Raaijen van De Dijk naar Hercules. De 21-jarige doelman wil bij de Utrechters de concurrentie aangaan met Fons Mulder en is de opvolger van de vertrekkende Martin van Barneveld.

Ontwikkelen
De talentvolle doelman, eerder spelend in de jeugd van AFC, ziet voor zichzelf geen toekomst bij De Dijk, waar hij dit seizoen al enkele malen het doel mocht verdedigen: ,,Door alles wat er dit jaar gebeurd is, en omdat ik te weinig perspectief zie voor volgend jaar bij de club, heb ik besloten om te vertrekken”, reageert Borgman tegenover Voetbal247.nl. ,,De gehele selectie vertrekt. Daarnaast heb ik goed gevoel aan de gesprekken met Hercules overgehouden. Ik denk me daar goed te kunnen ontwikkelen. Daarbij is het fijn dat ik met een trainer kan werken waarmee ik al twee jaar prettig heb samengewerkt en die het vertrouwen uitspreekt in je. Ook is het leuk dat Lars Raaijen, een goede vriend waarmee ik al sinds mijn vijftiende samenspeel, ook naar Hercules gaat.”

Concurrentie
Borgman beseft echter dat een basisplaats niet vanzelfsprekend is op sportpark Voordorp: ,,Ik wil uiteraard graag spelen. De club heeft aangegeven dat ik de concurrentie moet aangaan. Dat vind ik uiteraard geen probleem want ik weet wat ik kan en weet dat ik het aankan. De eerste stap wordt die strijd winnen, dan veel spelen en dan zo hoog mogelijk zien te spelen.”

Ambities
De sluitpost was ook in beeld bij andere clubs, maar koos voor het ‘plaatje’ bij Hercules: ,,Toen ik werd benaderd door Hercules is eigenlijk alles heel snel gegaan. Het ‘plaatje’ maakte de keuze eigenlijk wel makkelijk: ,,Een goed niveau, veel kans op speeltijd en dat is nodig om ontwikkeling door te maken, want ik heb ook ambities natuurlijk. Ik ben 21, ik wil graag als stap hierna eerste doelman worden in de Tweede Divisie, en dat kan natuurlijk ook gewoon met Hercules, de club heeft vorig jaar al nacompetitie gespeeld voor promotie dus dat kan ook zomaar. Op termijn zijn er natuurlijk nog hogere niveaus dan de Tweede Divisie, maar of dat haalbaar is zie ik wel tegen die tijd.”

⚽️⛔️.

Een bericht gedeeld door NB (@nickborgman) op

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD