maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDe boot gemist: Noordwijk nu de absolute favoriet

De boot gemist: Noordwijk nu de absolute favoriet

“Natuurlijk hadden wij erbij moeten zijn. Maar het is ook een kwaliteit om een wedstrijd dood te kunnen maken bij 1-0”, stelt Dogan Corneille tegenover TweedeDivisie.org na een zomer de kater weggespoeld te hebben. Noordwijk was vorig seizoen het hele jaar op weg naar de Derde Divisie Zaterdag, om zich uiteindelijk door zowel Quick Boys als ASWH te laten ringeloren.

Niet gaan verstoppen

Als grote club werd de boot gemist en dus is Noordwijk dit seizoen één van de grote favorieten voor de titel in de Hoofdklasse A: “We zullen ons zeker niet verstoppen voor onze favorietenrol, maar daarin zijn we zeker niet alleen. Er zijn meer sterke clubs, Spijkenisse en Jodan Boys bijvoorbeeld.” Door de mispeer werd namelijk niet de volledige selectie bij elkaar gehouden. Zo kwam er de breuk met Jaap van Duijn.

Jaap gaan we missen

Corneille: “Jaap wilde niet in de Hoofdklasse spelen en dus hebben we gezegd: dan moet je maar gaan. Ik wil spelers hebben die graag voor Noordwijk willen spelen. Maar laat duidelijk zijn: we gaan hem wel missen. Hij had een hoge productie en heeft gebracht waar we op hoopten. Maar misschien is een spelconcept zonder hem makkelijker te ontwikkelen, dan met hem. Jaap is een speler is die puur op zijn intuïtie speelt.”

Vijftig uur per week met voetbal bezig

Corneille combineert zijn hoofdtrainerschap bij Noordwijk dit seizoen met de baan als assistent-coach bij Willem II: “Daardoor ben ik vijftig uur per week met voetbal bezig. Erg leuk, interessant, uitdagend en leerzaam, maar ook pittig. Op de drie dagen waarop we trainen met Noordwijk gaat om 6 uur ’s ochtends mijn wekker, ben ik rond 8 uur in Tilburg, om half vier snel thuis om wat te eten, dan trainen met Noordwijk en om half elf thuis. Maar laat duidelijk zijn: mijn werk bij Noordwijk gaat voor.”

“Blind ambitieus ben ik niet, maar ik heb een sterke drive om beter te worden als trainer. Ik ervaar nu al bij Willem II dat op dat niveau de details kleiner zijn, er wordt veel harder ingespeeld en altijd op het goede been. Maar ik zal zeker niet de oefenvormen uit Tilburg klakkeloos meenemen naar Noordwijk.”

Zeg nooit nooit

En met zijn opmars wil hij ook nog een keer afrekenen met zijn grootste tik uit zijn trainersloopbaan. Bij IJsselmeervogels, de club waar hij als speler grote successen vierde, werd hij na drie officiële wedstrijden al ontslagen. Keert hij ooit terug bij de Rooien? “Ik ben er van overtuigd dat ik ook bij IJsselmeervogels was geslaagd als ik een eerlijke kans had gekregen. Een terugkeer? Zeg nooit nooit, maar dat zal altijd afhangen of de juiste mensen het voor het zeggen hebben.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD