vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieBoogers: "Als je een man bent, zeg je dat in mijn gezicht"

Boogers: “Als je een man bent, zeg je dat in mijn gezicht”

Brian Boogers speelde in het afgelopen seizoen vrijwel elke wedstrijd voor Achilles 29. Ook deze voetbaljaargang kwam hij ‘gewoon’ tot vijftien wedstrijden voor de Jupiler League-ploeg. In de winter kreeg hij echter te verstaan dat hij niet meer nodig was en in het hier en nu is de aanvaller terug bij UNA. Boogers doet zijn verhaal in gesprek met TweedeDivisie.org.

‘Jullie zijn niet meer welkom’

Met Achilles verloor de aanvaller, die bij UNA overigens als aanvallende middenvelder gaat spelen, voor de winterstop meer wedstrijden dan hem lief was. Aan zijn water voelde hij eigenlijk al dat er wat zou gaan gebeuren. “De resultaten waren natuurlijk niet goed. Dus het was misschien wel in de lijn der verwachtingen dat er veranderingen aan zaten te komen, maar het was wel een verrassing dat wij met zijn vieren (ook Thijs Hendriks, Migiel Zeller en doelman Simon van Beers mochten vertrekken, red.) uit de selectie werden gezet.” Boogers vertelt hoe hij het slechte nieuws precies te horen kreeg: “Op oudjaarsdag kregen wij een telefoontje van Frans Derks (technisch directeur), dat heeft misschien een minuutje geduurd. Hij zei: jullie zijn niet meer welkom bij het eerste en gaan met het tweede meetrainen, en als jullie willen vertrekken, dan gaan we daaraan meewerken.”

‘Oudjaarsdag… dat slaat natuurlijk nergens op’

Vlak voor oud en nieuw dus: oliebollen op tafel, de sterretjes al in huis. Is dat een normale gang van zaken? “We hebben het er met zijn vieren nog wel over gehad, maar dat slaat natuurlijk nergens op. Op oudjaarsdag en dan ook nog eens over de telefoon, dat vind ik ook niet echt netjes. Als je een man bent, dan zeg je dat recht in mijn gezicht. Wij moesten op maandag 2 januari weer voor het eerst trainen… nou, dan meld je het dan.” Boogers ging echter niet gelijk bij de pakken neerzitten. “Ik heb mijn oudejaarsavond er niet door laten verpesten, maar het is en blijft niet echt een geschikt moment om zoiets mede te delen.”

Bij het tweede van Achilles spelen was geen optie voor de aanvaller. Op 1 januari kwam het nieuws naar buiten dat hij mocht vertrekken en gelijk hing zijn oude club UNA aan de lijn. “Ik werd gelijk gebeld door de technische man van UNA, waarna ik op 2 januari langs kon komen voor een gesprek. Toen was het binnen een paar dagen geregeld.” Een terugkeer in Veldhoven dus, een rentree die bijzonder vertrouwd aanvoelt. “UNA is drie minuten fietsen van mijn woning en ik heb er heel lang gespeeld. Het is mijn club.”

Groep op WhatsApp

Afgelopen zaterdag stond het duel tussen UNA en Spakenburg op het programma, een weerzien tussen Boogers en zijn oude ploeggenoot Hendriks, die nu voor de Blauwen speelt. “We hadden al even gebeld met elkaar, dat was natuurlijk wel een mooie wedstrijdje voor ons. Jammer dat het afgelast werd. Sneeuw, maar om drie uur ’s middags fietste ik lang het sportpark en lag het veld er prima bij: we hadden makkelijk kunnen spelen.” Ook Zeller en Van Beers spelen nu in de Tweede Divisie. “Dat voelt wel raar, maar het is ook leuk om ze tegen te komen. We hebben een groep aangemaakt op WhatsApp en hebben dus nog goed contact.”

Deur naar Achilles zit dicht en op slot

De aanvaller speelt nu tot de zomer bij UNA en gaat dan verder kijken. Zijn contract loopt in ieder geval af en dus is hij transfervrij. Maar wat als hij een Vincent Janssen-half jaar draait en Achilles staat opeens op de stoep met een nieuw voorstel? “Die deur is voor mij dicht. Ik sta daar nog een half jaartje onder contract, maar de deur zit potdicht.” Boogers is er verder nog niet helemaal over uit. “Er zijn een aantal clubs die gebeld hebben en uit die clubs ga ik kiezen. Jupiler League? Iets daaronder is ook een optie, dan ga ik me focussen op mijn maatschappelijke carrière en daarnaast ga ik voetballen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD