woensdag, december 7, 2022
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagBollenstreek-captains gaan spelen met regenboog-aanvoerdersband

Bollenstreek-captains gaan spelen met regenboog-aanvoerdersband

De aanvoerders van Bollenstreek-clubs FC Lisse, vv Katwijk, vv Noordwijk, Rijnsburgse Boys, Ter Leede en VVSB dragen in komend een regenboogkleurige aanvoerdersband. De clubs willen daarmee een statement maken tegen uitsluiting en discriminatie. 

Het initiatief komt van Rijnsburgse Boys-aanvoerder Bram Ros: ,,Ik kwam op het idee na het zien van de NOS-podcast De Schaduwspits. Die gaat over sporters, vooral voetballers, die niet uit de kast durven te komen uit angst voor negatieve reacties. Bij Rijnsburgse Boys is het geen issue, maar in zijn algemeenheid komt het wel voor. Ook wij vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. We hopen daarom dat meer clubs ons idee overnemen.”   

Ook Noordwijk-aanvoerder Emiel Wendt doet mee: ,,Ik vind het een mooi initiatief van Bram. Als aanvoerder van vv Noordwijk doe ik graag mee aan deze actie, want voetbalclubs horen een veilige omgeving te zijn waar iedereen zich sociaal geaccepteerd voelt. Samen de regenboogband dragen, zorgt hopelijk voor begrip, steun, draagvlak en acceptatie van iedereen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS