maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieBoete dreigt voor ONS Sneek: KNVB keurt kunstgrasveld af

Boete dreigt voor ONS Sneek: KNVB keurt kunstgrasveld af

ONS Sneek zit met de handen in het haar nu de KNVB het kunstgrasveld op het hoofdveld van het Zuidersportpark heeft afgekeurd. De Derde Divisionist riskeert daardoor een boete van de KNVB.

Blessures
,,Clubs die hier komen klagen steen en been”, erkent voorzitter Klaas Uil in de Leeuwarder Courant. ,,We moeten voor 15 augustus aangeven of wij voldoen aan de licentie-eis. Lukt dat niet, dan hangt ons die boete boven het hoofd. De gemeente heeft geen maatregelen genomen, ondanks vroege signalen van ons. Er is geen budget voor vrijgemaakt met als gevolg dat wij met een unieke situatie zitten. We weten dat het bijna standaard is dat spelers en speelsters blessureklachten krijgen.” ONS Sneek heeft in een brief aan de gemeente gesteld dat niet de club, maar de gemeente als beheerder van het veld aansprakelijk is voor blessures die spelers oplopen.

Boete
Ook trainer Chris de Wagt (foto) spreekt van een onacceptabele situatie: ,,We spelen op een betonlaag.” Al in 2014 werd vastgesteld dat de toplaag van het veld versleten is. Naast een mogelijke boete van 1500 euro kan de KNVB ook besluiten dat er niet gespeeld mag worden op het veld en ONS Sneek moet uitwijken voor haar thuisduels. ,,Dan lopen wij sponsorinkomsten mis en zal de gemeente daarvoor aansprakelijk worden gesteld. Wij hebben boarding en dat is voor onze sponsoren van eminent belang om zich te profileren. Wij zullen die kosten dan verhalen op de gemeente”, besluit de voorzitter.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD