zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieBoessen: 'Clubs moeten nu niet zeuren over competitievervalsing'

Boessen: ‘Clubs moeten nu niet zeuren over competitievervalsing’

De belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) hoopt spoedig een gesprek aan te kunnen gaan met de KNVB over het spelen van wedstrijden in de Jupiler League tijdens de zogenoemde interlandweken. Enkele clubs uit deze afdeling kunnen geen beroep doen op internationals die verplichtingen elders hebben. FC Den Bosch-trainer Wil Boessen is van mening dat clubs niet zo moeten zeuren aangezien men dit ‘probleem’ kon voorzien toen men de desbetreffende speler contracteerde.

Competitievervalsing
,,Clubs moeten nu niet gaan zeuren over competitievervalsing. Ze kenden de regels toen ze hun selectie samenstelden. Als je geblesseerden in de selectie hebt moet je die ook vervangen. Dat kun je met internationals ook”, aldus Boessen tegenover het Brabants Dagblad die niets ziet in het uitstellen van wedstrijden.  ,,Verplaatsen? Waarheen? Dan verschuif je het probleem alleen maar.”

Onvoldoende over nagedacht
NEC moet ook één speler missen tijdens de komende speelronde. Ferdi Kadioglu is opgeroepen voor het Nederlands elftal voor spelers onder 19. Technisch directeur Remco Oversier van de club vreest dat de ploeg mogelijk bij andere interlandweken wel echt in de problemen komt. ,,Het valt nu mee, maar we hebben negen potentiele internationals. We zijn hier niet blij mee. Laat ik voorp stellen dat alle clubs uit de eerste divisie vorig seizoen met dit plan hebben ingestemd. Het idee erachter is dat het commercieel interessant zou zijn om te voetballen als de Eredivisie stil ligt, maar er is onvoldoende over nagedacht.”

Commercieel gezien een goed plan
Gerard Marsman, directeur van de CBV, geeft toe dat de nu door de clubs genoemde nadelen misschien niet goed zijn meegenomen tijdens het vaststellen van het plan om door te voetballen tijdens de interlandweek. ,,Commercieel gezien was dit een goed plan, maar we zijn eraan voorbijgegaan dat sommige clubs getroffen worden. Als een club twee of drie spelers mist, moet die in de gelegenheid worden gesteld om een wedstrijd te verplaatsen.”

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD