dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDe Boer zet er een punt achter bij Kozakken Boys

De Boer zet er een punt achter bij Kozakken Boys

Yoann de Boer zet er een punt achter bij Kozakken Boys. De Franse verdediger was vorig seizoen aanvoerder in het kampioensjaar, maar door een slepende liesblessure moest hij in de huidige campagne veel duels aan zich voorbij laten gaan. De voormalig speler van FC Eindhoven, FC Den Bosch en Fortuna Sittard heeft besloten om te stoppen.

Professionele inslag

De 34-jarige doet zijn verhaal aan Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena. “Eindelijk volledige aandacht voor mijn gezin met de 2-jarige Rafaël en kan ik mij richten op mijn werk bij een textielgroothandel in Schijndel, waar ik al even een volledige dagtaak heb. Ik was voorbereid op de sfeer bij Kozakken Boys, maar wat er in Werkendam allemaal rondom het eerste elftal gebeurt is bijzonder. Op de eerste plaats de professionele inslag van de mensen rond het eerste team, dat is gewoon top. Vergelijkbaar met wat ik in veertien jaar betaald voetbal heb meegemaakt. Ik ben bovendien naar Kozakken Boys gekomen om eens een echte prijs te winnen.”

Toch twee mooie jaren

Dat lukte vorig seizoen, want als aanvoerder won hij de Topklasse Zaterdag. “Het zijn uiteindelijk twee topjaren geworden. Dit ondanks dat ik in het tweede seizoen minder aan voetballen ben toegekomen. Ik viel vaker buiten het team, maar daar hadden de trainers een verklaring voor. Kozakken Boys heeft een grote selectie en niet iedereen kan spelen. Ik baal geweldig als ik niet speel, maar voetballers moeten begrijpen dat de club belangrijker is dan je eigen ego. Vorig seizoen speelde ik alles en dan blijf je kennelijk langer fit. Maar ik word ouder en dan komen ook de pijntjes en mankementjes. Toch ben ik ook over dit seizoen niet ontevreden.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD