zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlEredivisieBlunderende Bijlow schuldbewust na nieuwe nederlaag Feyenoord

Blunderende Bijlow schuldbewust na nieuwe nederlaag Feyenoord

Feyenoord verloor afgelopen zaterdagavond met 0-1 van Vitesse en dat was allesbehalve opvallend te noemen. Vlak voor de winterstop verloren de Rotterdammers namelijk kansloos van Ajax in de eigen Kuip en werd het uit de beker gegooid door FC Twente. Om nog aansluiting te houden met koploper PSV moest gewonnen van Vitesse, maar dat liep anders.

Justin Bijlow heeft ongetwijfeld wel eens beter geslapen. Zaterdagavond verloor Feyenoord met 0-1 van Vitesse en die goal mag de Oranje-international zich wel aanrekenen. In de 69e minuut wilde de doelman een bal wegschieten maar mistte de bal volledig. Loïs Openda benutte dat buitenkansje en schoot Vitesse naar de drie punten in De Kuip.

De doelman stelt dat het verlies volledig is te wijten aan zijn eigen fout: “Op het moment dat ik er stond dacht ik al: hier moet ik niet zijn. Dan kan je niet meer terug en dat is slecht. Deze tegentreffer is gewoon honderd procent mijn fout. Dat is gewoon niet goed” aldus de goalie van de Rotterdammers. “Ik denk dat dit duel beide kanten op kon gaan. Maar door weer een momentje van mij laat ik mijn team in de steek.”

Trainer Arne Slot was het met zijn doelman eens, laat hij weten op de officiële website van Feyenoord: “Dat was inderdaad een grote teleurstelling. Justin (Bijlow, red.) zei dat hij  niet moest uitkomen en dat ben ik met hem eens. Maar als team win je met elkaar en verlies je met elkaar.”

“Onze voorhoede was niet heel creatief en in de één-tegen-één kwamen ze niet heel vaak langs hun tegenstanders. We hebben te weinig gecreëerd om aanspraak te maken op een zege. En dan moet je gewoon zorgen dat je niet verliest. Dat is helaas niet gelukt.”

Ploeggenoot Guus Til leek zijn doelman de helpende hand te bieden door later in de wedstrijd de 1-1 tegen de touwen te werken, maar dat mocht helaas niet zo zijn. De VAR annuleerde de treffer om dat Feyenoord-spits Cyriel Dessers in aanloop naar het doelpunt in buitenspelpositie had gestaan.

Door de 0-1 overwinning van Vitesse is de voorsprong van de Rotterdammers op de Arnhemmers nog maar drie punten. Tevens is de achterstand op PSV en Ajax respectievelijk vier en drie punten, maar beide ploegen spelen vandaag nog een wedstrijd en kunnen dus verder uitlopen.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]