woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieBlunderende ABBA-scheids maakt het goed: ,,Het is een menselijk drama''

Blunderende ABBA-scheids maakt het goed: ,,Het is een menselijk drama”

Het gaat naar omstandigheden goed met Marc Nagtegaal, de scheidsrechter die de penaltyreeks tussen FC Lisse en Hoek helemaal uit de hand liet lopen. Dat heeft de KNVB gezegd tegen de Volkskrant.

ABBA of ABAB

De 24-jarige fluiter liet de penalty’s in het bekerduel nemen volgens het ABBA-principe, terwijl al sinds 1970 de regel geldt dat ploeg A begint, daarna ploeg B mag nemen en vervolgens om en om.

Niet boos

Een rechtszaak volgde en de uitkomst was dat vandaag, woensdag, de penaltyreeks over moet. Hoek-voorzitter Van der Staal is niet boos op Nagtegaal. ,,Die jongen komt er wel. Dit was gewoon een leermomentje.”

FC Lisse-voorzitter Annokkee strijkt ook over zijn hart. ,,Het is in wezen ook een menselijk drama. Eén voordeel: deze fout maakt hij nooit meer.”

,,Hij zal het wel weten”

,,Onze aanvoerder heeft nog een paar keer gevraagd: weet je het zeker? Er stonden ook twee grensrechters en een vierde official bij. Op een gegeven moment denk je: hij zal het wel weten. Dus niet.”

Genade

De KNVB heeft Nagtegaal ook alweer in genade aangenomen. Afgelopen vrijdag kwam hij in actie als vierde official bij de Jupiler League-wedstrijd Almere City FC – MVV.

Vanavond om 21.00 uur wordt de penaltyreeks opnieuw gedaan. De spelers van Hoek zitten daarvoor zo’n 400 kilometer in de auto. De KNVB heeft Allard Lindhout aangesteld als nieuwe scheidsrechter.

Live op tv

De bizarre strafschoppenserie wordt live uitgezonden op Fox. Aanvankelijk wilde de zender ook een cameraploeg meesturen met de Zeeuwse selectie in de auto, maar daar is toch van afgezien. ,,We willen er niet te veel een carnavalsnummer van maken”, zegt voorzitter Van der Staal. ,,Dat zou tegenover Lisse niet netjes zijn.”

De winnaar van de penaltyserie komt in de tweede ronde van de beker uit tegen Heracles Almelo.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD