woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieBlok: 'Te veel individuele fouten'

Blok: ‘Te veel individuele fouten’

Scheveningen ging in Assen met 5-2 onderuit tegen ACV. Trainer John Blok wijt de derde nederlaag op rij aan een gebrek aan scherpte.

File
Scheveningen arriveerde door fileleed pas op vlak voor de aftrap op het Catawiki sportpark. De rommelige voorbereiding bleek de voorbode voor een door trainer John Blok omschreven bizarre middag. Al na een minuut keken de ‘Schollekoppen’ tegen een 1-0 achterstand aan dankzij een doelpunt van Romano Djababoe. ,,Desondanks kregen we niet het gevoel dat het een lastige middag kon gaan worden. Wij pakte het initiatief op en kwamen zelfs op 1-1. Alleen werd dit doelpunt wel afgekeurd wegens buitenspel. Waar ik overigens mijn twijfels over had”, stelt de coach in gesprek met Voetbal247.nl

Balbezit
Ook na de tweede treffer van Djababoe, in de twaalfde minuut, bleef Scheveningen de ploeg met het meeste balbezit. Mitchell de Vlugt raakte met een kopbal de lat maar gescoord werd er in de eerste fase niet. Dit gebeurde wel vroeg in de tweede helft. Marvin Nieuwlaat schoot, als vervanger van Barry Rog, de aansluitingstreffer binnen. Dit doelpunt leek het sein voor Scheveningen om de wedstrijd definitief naar zich toe trekken. Dit leek ook te gaan gebeuren nadat Levi Schwiebbe via een rake vrije trap de gelijkmaker aantekende. De hoop op een goed resultaat vervloog echter nadat Marco van der Heide de 3-2 aantekende.

Lege handen
,,We verdedigden niet scherp genoeg en dat heeft ons uiteindelijk de wedstrijd gekost. Er werden teveel individuele fouten gemaakt”, sprak Blok. Via de derde treffer van Djababoe en Guus de Vries werd de eindstand uiteindelijk op 5-2 bepaald. ,,Ik schat in dat wij zo’n zeventig procent van de wedstrijd in balbezit zijn geweest maar uiteindelijk staan we wel met lege handen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD