Volg ons
John Blok Scheveningen

Derde Divisie Zaterdag

Blok: “Derde Divisie is heel moeilijk in te schatten”

Blok: “Derde Divisie is heel moeilijk in te schatten”

Scheveningen heeft de eerste deel van de voorbereiding afgesloten met een nipte 0-2-nederlaag tegen ADO Den Haag. Trainer John Blok is tevreden over zijn selectie tot dusver en hij verwacht een verrassend seizoen in de Derde Divisie Zaterdag. Daarin zijn er voor hem vooral nog veel vraagtekens.

Tot nu toe hartstikke tevreden

Alleen de van Excelsior Maassluis overgekomen doelman Jesper Leerdam ontbrak nog door een blessure, met hem werd geen risico genomen. “De wedstrijd tegen ADO was voor ons de afsluiting van de eerste periode. De doelstelling was vooral om heel te blijven en dat is gelukt”, vertelde Blok aan HaaglandenVoetbal.nl. “We hebben nu tien dagen rust en dan gaan we weer verder. Vanaf daar is het nog maar vier weken tot de eerste competitiewedstrijd.” Hoe sterk zijn eigen ploeg is weet Blok nog niet. “Vorig seizoen zag het er vooraf ook fantastisch uit. Je krijgt met een aantal blessures te maken en dan wordt alles weer anders.” Zo vertrok Thomas Verheydt nog naar MVV en scheurde Mehmet Aldogan zijn kruisband af. “We kunnen het dus pas beoordelen als we keuzes moeten maken en hoe iedereen het dan oppakt. Maar tot nu toe ben ik hartstikke tevreden. De sfeer is goed en er wordt hard gewerkt.”

Tegenstanders zijn heel moeilijk in te schatten

Aldogan is op de weg terug op De Houtrust. “Hij is echt een voetbaldier en traint keihard om terug te komen. Mehmet is voor ons een heel belangrijke speler, want er zijn niet veel spelers meer die een mannetje uit kunnen spelen.” Hoe Scheveningen er dan voor staat in de Derde Divisie Zaterdag is voor Blok het grote vraagteken. “We beginnen tegen Jong FC Groningen, gelijk een ploeg die lastig in te schatten is. Dat is ook het moeilijk van de nieuwe competitie. Een doelstelling is eigenlijk nog niet neer te zetten. Met name de beloftenteams zijn niet in te schatten en ook van ploegen zoals ODIN’59 hebben we nog geen beeld. Leuk is wel dat bijvoorbeeld Quick Boys erbij is gekozen. Voor toeschouwers is het een hele mooie competitie en misschien zelfs aantrekkelijker. Want naast Harkemase Boys en Groningen is het vrij regionaal.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag