woensdag, september 29, 2021
HomeCompetitiesEerste DivisieBliksemstart en half dozijn treffers voor Roda JC tegen Jong AZ, TOP...

Bliksemstart en half dozijn treffers voor Roda JC tegen Jong AZ, TOP Oss en NEC delen de punten

Roda JC was vrijdagavond in Kerkrade heer en meester tegen het beloftenteam van AZ. Na twee doelpunten binnen vier minuten werd na iets meer dan negentig minuten voetbal afgesloten met 6-2. TOP Oss en NEC wisten beiden één keer het net van de tegenstander te vinden waardoor men genoegen moest nemen met één punt (1-1).

Roda JC – Jong AZ
De thuisploeg kende een echte bliksemstart, na vier minuten spelen stond de tussenstand van 2-0 al op het scorebord door doelpunten van Henk Dijkhuizen en Mario Engels. Na 21 minuten spelen zorgde Mart Remans voor de 3-0 en leek er geen vuiltje aan de lucht voor Roda JC. Twee minuten later deed AZ toch wat terug waardoor er weer iets van spanning terugkeerde in de wedstrijd. Het doelpunt van de beloften uit Alkmaar kwam op naam van Werker die de bal achter zijn eigen doelman bracht (3-1). Vroeg in de tweede helft maakte Roda JC aan de mogelijke onzekerheid op de tribune een einde toen Remans zijn tweede van de avond aan liet tekenen (4-1). De Limburgers namen geen gas terug en bleven op jacht naar doelpunten. In de 62ste minuut werd de naam van Livio Milts op het wedstrijdformulier gezet. Hij passeerde de doelman  van Jong AZ  en plaatste daarmee de 5-1 op het scorebord. Vijf minuten later wees de arbiter weer naar de middenstip, maar nu was het echter Roda JC dat af moest trappen. Jong AZ produceerde even daarvoor namelijk de 5-2 door Reijnders. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen bracht Milts de stand op 6-2.

TOP Oss – NEC
In de eerste helft wisten de teams het net van de tegenstander niet te vinden, maar vijf minuten na de pauze was het wel raak. Kaak gaf de bal voor vanaf de linkerzijde en Dogan liet de bal lopen. Door de actie van laatstgenoemde kreeg NEC-huurling Oratmangoen de kans op doel te schieten en zijn inzet verdween achter de doelman van de Nijmegenaren (1-0). TOP Oss leek op weg naar een zege, maar zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd was het Druijff die de bal binnen kopte (1-1). Even later leek de aanvaller ook voor de 1-2 te zorgen, maar de bal verdween op de paal.

 

Gerelateerde artikelen

Nu je hier toch bent...

De redactie van Voetbal247.nl zet zich elke dag in om jou te voorzien van het laatste nieuws uit het topamateurvoetbal, achtergronden, interviews, onze podcast en mooie reportages vanaf de velden. Die krijg je geheel gratis voorgeschoteld. We zouden je willen vragen of je ons zou willen steunen met een kleine donatie als waardering voor ons werk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.
Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD