zaterdag, januari 22, 2022
HomeUitgelichtBlik op de Boshoek: Loze beloften…

Blik op de Boshoek: Loze beloften…

In Blik Op De Boshoek geeft Voetbal247.nl het woord aan de voorzitter van HHC Club Support, Jan Vosjan. Dit is zijn column van deze week.

Vorige week lanceerde de KNVB de degradatieregeling voor de Tweede en Derde Divisie, een stuk vol mitsen maren en andere schimmigheid. Een stuk waarbij de Brexit een kruiswoordpuzzel op pagina 3 van de Libelle lijkt en waarvoor een post-universitaire opleiding vereist is om het volledig te kunnen doorgronden. Een ding is zeker, als je na 34 wedstrijden bovenaan staat ben je zeker van klassebehoud. Promoveren kan echter ook niet, waarmee we meteen het tweede manco van deze regeling te pakken hebben.

De KNVB blijft om de “hetebeloftenbrij” heen draaien als de Russen om een al dan niet nucleaire ontploffing ergens in de poolcirkel. Daar schijnt momenteel toch 24/7 de zon dus valt het niet op als mensen ’s nachts licht geven van de vrijgekomen straling. Dat lijkt ook op de burelen in Zeist de gedachtegang te zijn; niet teveel over die beloften lullen dan vergeten de mensen ze het vanzelf. Al zo’n slordige drie seizoenen zitten de twee hoogste divisies van het vaderlandse amateurvoetbal opgescheept met wat we gerust het “hoofdpijndossier der beloften in de amateurdivisies” kunnen noemen. Nu ben ik van nature een positief persoon met een opgeruimd karakter, ik zal deze column dan ook niet vol azijnpissen maar, en daarvoor is een column bedoeld natuurlijk, wel even beetje prikken…. ‘ liefst met een knipoog.

Laten we eerlijk zijn beste lezers, en begrijpt u mij goed, ik heb natuurlijk niets tegen de spelers, staf of andere betrokkenen van de beloftenelftallen. En natuurlijk begrijp ik ook dat we een kweekvijver nodig hebben om het Nederlandse voetbal naar een hoger plan te tillen. En natuurlijk is het fijn dat een club met een oranje-zwart tenue aan kop gaat in de Tweede Divisie… Maar daar houdt het mee op. Deze malligheid moet maar eens een halt worden toegeroepen! Want weet u het nog? Als u vroeger naar Jong Twente moest? Op een bijveld van het Fanny Blankers Koen stadion?
Dat de uitstraling had van een FC Tsjernobyl in 1990? Met als toeschouwers 8 deelnemers van de cursus Coach Betaald Voetbal die nog een wedstrijd moesten analyseren. En 6 mensen met een dermate slecht huwelijk dat ze nog gaan kijken bij Schiermonnikbattum West 4 tegen Wilheminakutje 7 op zaterdagochtend half negen.

En dan tellen we ome Cor niet eens mee, ome Cor die Tante Ageeth met haar wiebelogen en piepheupen, na de koffie al zat was. Of andersom omdat ome Cor al voor de koffie zat was. Dat kan ook maar dat vertelt het verhaal niet. De toegang was dan wel gratis sluit ik maar positief af.
Om een beetje veiligheid in te bouwen en te voorkomen dat er straks 1000 woedende Twentefans voor mijn huis staan onderstreep ik maar eens dat ik natuurlijk niets tegen Twente heb. Sterker nog, ik ben erg blij dat de Tukkers weer op het hoogste niveau acteren maar dat terzijde.

Ik vind Jong Sparta de positieve uitzondering op de beloften, en wel omdat de wedstrijden op het Kasteel worden gespeeld, de voorzitter er rondloopt en even een praatje met de supporters maakt en natuurlijk omdat de catering in de “Bosselaar” prima voor elkaar is.
Ik hoor u bijna denken, “wat wil je eigenlijk zeggen Vosjan”, “wat is je punt”? Weest u gerust, ik kom daar nu op. Ik mag dit seizoen aantal columns schrijven met als titel, “de blik op de Boshoek”.

Omdat wij van HHC Hardenberg dit seizoen weer 5400 hagelnieuwe kilometers mogen maken in de Tweede Divisie neem ik maar de vrijheid om mijzelf een ruime blik te gunnen. Vandaar dus.
Mijn punt: de beloftenelftallen moeten in een eigen competitie gaan spelen en er moet een promotieregeling tussen Tweede en Eerste Divisie komen.
Quick Boys, Noordwijk zijn twee prachtige nieuwe tegenstanders. Volgend jaar nog twee van deze toppers erbij en ik ben helemaal blij. En wees eerlijk, u toch ook!
En Jong Sparta dan? Ok, vooruit, dan maken we daar een mooie bekerwedstrijd van.
Hoe dan ook, graag tot ziens langs een van de geweldige velden van onze amateurcomplexen. Ik wens u een fantastisch seizoen.

Jan Vosjan

*overigens ben ik van mening dat de beloftenelftallen in een eigen competitie moeten spelen*

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS