zondag, augustus 7, 2022
HomeClubsDe TreffersVERSLAG | Blessures overschaduwen puntendeling Jong Sparta & De Treffers

VERSLAG | Blessures overschaduwen puntendeling Jong Sparta & De Treffers

De Treffers en Jong Sparta hebben elkaar zondagmiddag op Het Kasteel in Rotterdam in evenwicht gehouden. In een wedstrijd met maar weinig opwindende momenten zorgde Marouane Afaker in de eerste helft voor de voorsprong van de Kasteelheren. De Treffers vocht zicht nog voor rust terug in de wedstrijd en bracht via Bram Zwanen nog voor de rust de stand weer in evenwicht. De 1-1 stand zou na rust niet meer veranderen en daardoor was de puntendeling een feit. Een punt wat bij De Treffers overschaduwd werd door blessures. Zowel Pim Balkenstein, Gavin Vlijter en Rick Wouters moeten zich voortijdig laten vervangen.

De atmosfeer op Het Kasteel in Rotterdam deed zich in alles aanvoelen zoals de competitie vorig jaar in Oktober werd afgelast. Maar een zeer beperkt aantal toeschouwers had de weg naar Rotterdam weten te vinden en tot overmaat van ramp was ook de geluidstechnicus in het Sparta-Stadion ziek . Hierdoor was er geen mogelijkheid tot het afspelen van de befaamde Sparta Marsch en had vooral de stilte de overhand in Rotterdam-West. Beide ploegen moesten nog een dagje extra wachten tot dat ook zij weer de bal mochten laten rollen. Beide ploegen kwamen voor het laatst in actie op 10 oktober van het vorig jaar en wonnen allebei niet. De laatste overwinning van de ploegen stammen alweer van een eeuwigheid geleden. De Treffers mocht voor het laatst een driepunter noteren toen zij op 15 februari 2020 ASWH met lege handen terug naar Hendrik-Ido-Ambacht stuurden door goals van Bo van Essen, Boy van de Beek en Dennis Janssen. Alleen laatstgenoemde vertegenwoordigt nog de kleuren van de Groesbekers, want de andere twee zijn dit seizoen actief bij respectievelijk TEC Tiel & Spakenburg. De laatste overwinning van Jong Sparta was uitgerekend een thuiswedstrijd tegen de tegenstander van vandaag. Op 8 maart 2020 versloegen de Rotterdammers de Treffers met 2-0 door doelpunten van Emanuel Emegha en Bradly van Hoeven, die nu beiden als prof actief zijn.


Over profs gesproken, De Treffers haalde deze zomer een flink aantal spelers binnen met ervaring op het hogere niveau. Keeper Jordy Rondeel, Ricardo Ippel, Teije ten Den en de meest recente aanwinst Jordy Thomassen maakten allemaal meters in het betaald voetbal en lijken prima aanwinsten voor de equipe van Jan de Jonge. Thomassen kreeg gisteren van de KNVB te horen dat hij speelgerechtigd zou zijn en begon zondagmiddag dan ook maar gelijk in de basis. Ook de eerder genoemde Ricardo Ippel startte in de basis en droeg zelfs de aanvoerdersband. Beide ploegen traden aan in een 4-3-3-stysteem. Bij Jong Sparta was er plaats voor een oude bekende. Marouane Afaker (Ex Katwijk & Excelsior Maassluis) begon als linksbuiten in de opstelling van het team van trainer Geert Arend Roorda.

De opstellingen van beide ploegen

In de eerste helft kwam de wedstrijd maar moeilijk op gang. Beide ploegen ontbraken het creatieve vermogen om echt kansen te creëren en daardoor was er voor het handjevol toeschouwers maar weinig te genieten. In de Rotterdamse regen. Rechtsbuiten Vlijter mocht de eerste speldenprikjes van de uitploeg op zijn naam schrijven, maar keeper Rijk Janse kon het schot overkijken en hoefde niet in actie te komen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en daardoor speelde het spelbeeld zich vooral af op het middenveld. Aan de kant van de thuisploeg kon Achraf Madi voor het eerste gevaar zorgen via een schotpoging aan de zijkant van het zestienmetergebied. Zijn poging werd echter geblokt en daarmee was een corner het hoogst haalbare. Ondanks de vrij gezapige openingsfase, kwam Jong Sparta na 20 minuten op voorspong. De behendige aanvaller zette een actie in en zorgde met handige bewegingen er voor dat hij een schotkans kreeg vanaf een meter of 12. Hij maakte deze fraaie actie goed af en opende daarmee zijn doelpuntenaccount voor het seizoen 2021/2022. Vlak na de goal had spits Mohammed Tahiri de score kunnen verdubbelen, maar dit keer kwam keeper Niels Kornelis wél als winnaar uit de strijd en bleef de schade beperkt voor de Groesbeekse formatie.

Vlak voor rust bracht De Treffers de bordjes weer in evenwicht. Nieuwkomer Bram Zwanen kreeg via de kluts de bal voor zijn voeten en kegelde raak in de verre hoek. Een verdiende gelijkmaker via de van Gemert overgekomen middenvelder, want De Treffers was zeker niet de mindere in deze wedstrijd. Vlak voor rust moest het nog wel een domper incasseren toen verdediger Pim Balkenstein zich moest laten vervangen vanwege een blessure. Het zou niet de enige gedwongen wissel van de middag worden, bleek later.

Na rust veranderde er maar weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en dit was nadelig voor het aantal kansen. Beide keepers zagen de bal maar zelden hun kant op komen en hadden een vrij rustige middag. Aan het eind van de wedstrijd kreeg de wedstrijd nog een vervelende wending voor De Treffers. Zowel aanvaller Vlijter als verdediger Rick Wouters moesten het veld verlaten. Vooral de blessure van Wouters zag er niet goed uit en zorgde ervoor dat het spel een lange tijd stil lag. Wouters kwam verkeerd neer na een luchtduel en na verluid brak de back zijn pols bij het neerkomen.

De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan, maar toch kregen de Spartaanse beloftes nog een enorme kans om de wedstrijd tóch nog in hun voordeel te beslissen. De Spartanen kwamen in “the dying seconds” van de wedstrijd er nog éémaal uit via een razendsnelle counter en invaller Mohamed el Karbachi leek de bal voor het intikken te hebben. Helaas voor hem, kwam de aanvaller een paar centimeter te kort om zich te laten kronen tot matchwinner en bleef de stand gelijk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS