vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieBlessure Brouwer veel zwaarder dan gedacht

Blessure Brouwer veel zwaarder dan gedacht

De absentie van Simon Brouwer bij GVVV zal veel langer zijn dan eerder deze week al werd verwacht. Na een onderzoek van een orthopeed werd geconstateerd dat er schade was in de binnenband van zijn rechterknie. Dat zou hem een revalidatie kosten van ongeveer zes weken. Na het maken van mri-scan bleek de schade in zijn gewricht veel erger te zijn.

Op me af laten komen

Uit de scan bleek dat de binnenband namelijk is afgescheurd. Daarnaast is er ook een scheurtje in zijn voorste kruisband ontdekt. Brouwer heeft tegenover De Gelderlander aangeslagen gereageerd. “Nu zal het weer een hele tijd duren, voordat de blessure volledig hersteld is. De revalidatie zal ongetwijfeld maanden in beslag nemen. Ik laat het wel op me afkomen.” De middenvelder raakte vorige week geblesseerd in het oefenduel met SDC Putten. Door zijn absentie en andere blessures is GVVV inmiddels op zoek naar versterking.

Beslissend in promotiestrijd

Vorig seizoen verdraaide Brouwer aan het begin van het seizoen zijn knie op de training. Een binnenband in zijn linkerknie bleek toen flink te zijn ingescheurd, waardoor hij pas na de winterstop weer kon aansluiten. Slechts twee keer zou hij vervolgens in de basis staan, maar in beide gevallen was hij wel beslissend. Tegen Capelle scoorde hij tijdens de 3-0-zege en op de slotdag was het raak tegen Rijnsburgse Boys. In een onderling duel om het laatste ticket voor de Tweede Divisie scoorde de 31-jarige op slag van rust twee keer voor de 2-1-zege. In vijf seizoenen Topklasse-voetbal kwam Brouwer 107 keer in actie voor GVVV en daarin scoorde hij 43 keer.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD