dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlClubsJong FC VolendamBlauwen winnen in Volendam, duel Van der Linden - Blommestijn eindigt in...

Blauwen winnen in Volendam, duel Van der Linden – Blommestijn eindigt in 2-2

Floris van der Linden schiet de laatste weken weer met scherp voor Spakenburg. Bij Jong Volendam is Koen Blommestijn de topscorer. Waar Van der Linden bij Telstar niet doorbrak, lijkt ook de doorbraak van Blommestijn bij FC Volendam te stagneren. Spakenburg won met 2-5 en beide spitsen scoorden twee keer.

Floris van der Linden scoorde dit seizoen al 24 keer en lijkt op weg om topscorer van de Tweede Divisie te worden. Blommestijn staat op de tweede plek van de topscorerslijst, met twintig treffers.

Amateurs

De CV van Blommestijn toont geen BVO. De aanvaller speelde in het verleden voor Legmeervogels, SV Argon, ASC Waterwijk, FC Almere en Ajax-zaterdag. Hier speelde hij zich in de kijker van FC Volendam. Een tweejarig contract lag voor hem klaar met een eenzijdige optie van de ploeg van Wim Jonk.

 

Profs

Blommestijn traint met de profs mee, maar speelt zijn duels in de Tweede Divisie. ,,In het begin was het wennen. Ik ging van drie trainingen per week naar negen trainingen. De intensiteit en het tempo lagen veel hoger dan bij de amateurs. Ik moest nadenken als ik een bal aannam.’’

Blommestijn zat vrijdag niet op de bank bij Volendam.  Hij is in het bezit van een aflopend contract en droomt nog steeds van een doorbraak bij de profs. Maar daar heeft hij Robert Mühren voor zich.

Spakenburg liep pas in de slotfase uit naar de 2-5. Wimilio Vink, Robin Eindhoven en Dekker scoorden in de slotfase.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD