zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagOSS'20 maakt het zichzelf moeilijk tegen Westlandia(2-1)

OSS’20 maakt het zichzelf moeilijk tegen Westlandia(2-1)

OSS’20 heeft het zich woensdagavond in het inhaalduel tegen nummer voorlaatst Westlandia uit Naaldwijk onnodig moeilijk gemaakt. Het had al ver voor het eindsignaal van arbiter Stijn van Zuilichem de overwinning over de streep kunnen en moeten trekken.

De thuisclub nam van begin af aan het initiatief en behield dat ook, al had men ook in deze wedstrijd opvallend veel moeite om tot scoren te komen; iets dat het gehele seizoen al het geval is.

Unanieme mening beide trainers: Erbarmelijk slecht veld!

 Trainer Bertran Kreekels:
“Het was weer zo’n wedstrijd die we eigenlijk al het gehele seizoen spelen. Veel sterker zijn dan de tegenstander maar veel te veel kansen onbenut laten, waardoor we ons zelf in de problemen brengen.
Kreekels was totaal niet te spreken over de gesteldheid van het veld, dat ronduit erbarmelijk was. ” Als het aan ons ligt spelen we de rest van de wedstrijden op ons kunstgrasveld, want voordat de Gemeente iets aan besproeien gaat doen is de competitie onderhand al voorbij”.

Maar ondanks dat slechte veld, waar overigens ook opponent Westlandia last van had,  hield Oss’20 de drie punten wel in eigen huis en bracht het aantal punten dat men tot op heden in Oss behaalde op 23; voorwaar een respectabel aantal.

Vlak voor de thee leverde een overtreding van Kihami da Costa de thuisclub een strafschop op, die Tim Waterink verzilverde(1-0).
Tot die tijd had de ploeg van Cesco Agterberg kranig stand gehouden. In de achterste linie was Patrick Batist een “sta-in-de-weg” terwijl ook invaller-doelman Thomas v.d. Goest zich onderscheidde met enkele goede reddingen. Aanvallend was het zwakjes wat de groenen uit het Westland lieten zien. Melvin Vissers kwam enkele malen tot een schot dat of naast of over ging en ook Kai Verbeek had wat aanvallende daden in petto maar daarmee was het wel gedaan.

In de tweede helft probeerde Westlandia de bakens direct na de hervatting te verzetten. Men ging pressen maar de druk was van korte duur. Oss’20 nam het initiatief over met volop kansen. Schoten van o.a.: Tim Waterink en Bart Spierings gingen rakelings naast.
Het was maar goed dat Rick van der Leest aan de andere kant goed bij de les was want bij een verrassend schot van Anwar Beeldstroo moest de doelman gestrekt naar de hoek om de gelijkmaker te voorkomen. Toen Waterink in de 72e minuut uit een vrije trap 2-0 aan liet tekenen leek de wedstrijd beslist. Invaller Stijn van Os bracht de spanning echter weer terug met de aansluitingstreffer en toen werd het toch nog een kwartiertje alle zeilen bijzetten voor Oss’20.

Julian Calor verdiende vlak voor tijd het predicaat “ Grootste misser van de dag”.
Voor open doel zag de voor de geblesseerde Jos Peltzer ingevallen aanvaller nog kans om de bal naast te krijgen.
Nu werd het nog een spannende slotfase met een “alles of niets” offensief van Westlandia, waarbij zelfs Oss doelman Rick van der Leest zich opnieuw moest laten gelden om de gelijkmaker te voorkomen. Een gelijkmaker die niet verdiend zou zijn geweest, maar daar had Westlandia zeker niet om gemaald. Nu werd het een terugreis met een 2-1 nederlaag op zak.

Cesco Agterberg:
Het was matig maar we hebben alles gegeven

Cesco Agterberg vond het een matige vertoning. En ook hij had slechts enkele woorden nodig om de grasmat te beschrijven: “3e Divisie onwaardig”. “Over de wedstrijd. We hebben hard gewerkt tegen een ploeg die  technisch beter was maar moeizaam tot scoren wist te komen. Ze hadden een penalty en een vrije trap nodig. Complimenten voor onze invaller doelman (Thomas v.d. Goes) die enkele goede reddingen verrichte. Met wat geluk hadden we hier vlak voor tijd ook nog de gelijkmaker gescoord. Dat dat dan onverdiend zou zijn geweest is niet belangrijk. Nu moeten we het doen met een nederlaag. Maar we hebben nog een hele kompetitiehelft om het een en ander recht te zetten”.

Bertran Kreekels:
De komende weken een mooie reeks neerzetten

Wat gaat de doelstelling worden Bertran nu je het kampioenschap kunt vergeten en het enige dat wellicht nog te halen valt een 3e periodetitel is?
“We  houden nog steeds vast aan onze doelstelling die luidt: Bij de eerste vijf eindigen. Weliswaar zijn de nummers 1 en 2 al te ver uit zicht maar daarachter is nog alles open. Over het winnen van een (3e) periodetitel wil ik het helemaal nog niet hebben. In de eerste plaats moet die nog beginnen maar we moeten er eerst voor gaan zorgen dat we een goede reeks weg gaan zetten in de komende weken en dan kijken we wel verder”.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD