Volg ons

Blauw Geel'38

Blauw Geel-trainer Van Casteren: “Pakken wat we pakken kunnen”

Blauw Geel-trainer Van Casteren: “Pakken wat we pakken kunnen”

Blauw Geel’38 en JVC Cuijk gaan zondag uitmaken welke club de tweede periode wint in de Derde Divisie. Beide clubs hebben evenveel punten en een vrijwel gelijk doelsaldo. Hun wedstrijden tegen respectievelijk Quick en Quick’20 gaan daarom de beslissing brengen. Lees hier de vooruitblik met JVC Cuijk-speler Jorrit Ritzen.

Blauw Geel’38 heeft zondag de kans een succesvol seizoen de ultieme bekroning te geven door het winnen van de tweede periodetitel. De club van trainer Niels van Casteren ging voor handhaving, maar laat deze kans zeker niet lopen. Vijf vragen aan de succestrainer uit Herpen.

Is het seizoen sowieso al geslaagd voor Blauw Geel’38, ongeacht of jullie zondag de periodetitel winnen?
Van Casteren: “We gingen er vanuit dat we een heel lastig jaar zouden krijgen in deze sterke Derde Divisie. We zijn een promovendus en spelen grotendeels met dezelfde selectie als vorig seizoen, aangevuld met enkele nieuwe spelers. Dat we nu vijfde staan is dus boven verwachting en in die zin is ons seizoen zeker geslaagd. Maar nu we zo dicht bij het winnen van de periode zijn zou het toch wel een kleine teleurstelling zijn als we het niet redden.”

Het wordt nog wel een lastige wedstrijd. Jullie spelen tegen Quick, een promovendus die het nog net iets beter doet dan Blauw Geel’38.
Van Casteren: “Net zoals iedere week wordt het weer een lastige wedstrijd, tegen een sterke ploeg. We zullen op onze top moeten zijn om een goed resultaat te halen, maar we gaan er uiteraard vol voor.”

Als er nog iets aan te merken is op jullie spel is het de wisselvalligheid. Na een dikke nederlaag tegen JVC Cuijk winnen jullie een week later van UNA. Of heeft dat vooral te maken met de kleine verschillen in de afdeling?
Van Casteren: “Dat zegt zeker iets over de afdeling. Er zijn geen zwakke teams. Dat zie je ook aan de strijd onderin, waarin telkens een andere ploeg onderaan staat. Wij hebben bijvoorbeeld twee keer verloren van De Meern, dat ook onderin staat. Maar het is ook zeker zo dat we zelf niet stabiel genoeg zijn. Vorig seizoen konden we een mindere wedstrijd vaak toch nog wel winnen, dat is op dit niveau tegen deze tegenstanders niet mogelijk. Daar moeten we nog verder in zien te groeien.”

Hoe zit het beeld eruit voor komend seizoen? Er komen een paar nieuwe spelers bij en er vertrekken er een paar, maar het beeld lijkt stabiel.
Van Casteren: “Dat klopt, we willen gedoseerd doorselecteren en dat lijkt te lukken. We hebben drie nieuwe spelers aan weten te trekken en het grootste deel van de selectie blijft. We hebben onze financiële beperkingen en het beleid van de club is er ook op gericht om te werken met spelers uit de eigen gelederen en de regio en dat is ook prima.”

Als Blauw Geel’38 de nacompetitie haalt staat promotie naar de Tweede Divisie op het spel. Is dat wel gezien die beperkingen eigenlijk wel een gezond streven?
Van Casteren: “Het is wel heel erg op de zaken vooruit lopen, maar de ploegen we dan tegen kunnen komen zijn dusdanig sterk dat het hoe dan ook enorm zwaar wordt. Van de andere kant ben ik een sportman en dan wil je elke wedstrijd winnen en pakken wat je pakken kunt. Bovendien is Blauw Geel’38 een gezonde vereniging met verstandige mensen die echt geen gekke dingen zullen gaan doen. Ook niet als we zouden promoveren naar de tweede Divisie.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Blauw Geel'38