woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagBlauw Geel '38 beteugelt Jong Vitesse, UNA klopt Westlandia en Be Quick...

Blauw Geel ’38 beteugelt Jong Vitesse, UNA klopt Westlandia en Be Quick wint van OFC

Titelfavorieten OFC en Jong Vitesse hebben al op de tweede speeldag puntenverlies opgelopen. OFC verloor op bezoek bij Be Quick 1887, terwijl Jong Vitesse op bezoek bij Blauw Geel ’38 niet verder kwam dan 2-2. UNA won de topper tegen Westlandia met 3-1, terwijl ADO ’20 met 0-2 won bij EVV. HSC ’21 en Jong De Graafschap deelden de punten: 1-1.

Be Quick 1887 – OFC 1-0
Een fout in de verdediging kostte OFC in Groningen minimaal een punt. Thomas Careman scoorde een kwartier voor tijd de enige treffer.

UNA – Westlandia 3-1
In Veldhoven moest Westlandia haar meerdere erkennen in UNA. De formatie van Jeroen van Bezouwen was voor de pauze al de betere ploeg en kreeg kansen via Mart van de Gevel. Pas in blessuretijd wist Niek van Boekel, uitgerekend tijdens zijn 300ste duel voor UNA, de 1-0. Direct na rust maakte Van de Gevel er 2-0 van. Westlandia kwam echter terug in de wedstrijd door een benutte strafschop van Patrick Batist. De equipe van Edwin Grunholz begon te denken aan de gelijkmaker, maar het was Van de Gevel die in de slotfase het duel besliste: 3-1.

EVV – ADO ’20 0-2
ADO ’20 zal een fijne zo’n 200 kilometer lange busreis terug naar Heemskerk hebben gehad na de 0-2 zege op EVV Echt. De ploeg van coach Raymond Bronkhorst ontsnapte aan een achterstand, doordat Michel van Kampen al vroeg in de wedstrijd een strafschop stopt. Vervolgens scoorde Gert Jan van Leiden na een kwartier de 0-1. EVV zocht nadrukkelijk de gelijkmaker, maar in de slotfase besliste Richie Owusu-Ansah namens de Heemskerkers het duel: 0-2.

Blauw Geel ’38 – Jong Vitesse 2-2
In Veghel boekte Blauw Geel ’38 een knap resultaat. De thuisploeg nam via Mark Dobbelsteen een 1-0 voorsprong. Jong Vitesse had het meeste balbezit en maakte na een half uur gelijk via Anil Mercan. Blauw Geel liet ook na rust het initiatief aan de Arnhemse beloften, maar loerde zelf slim op de tegenaanval en was daarin geregeld gevaarlijk. Een prima aanval betekende bovendien twintig minuten voor tijd via Cerkan Ordu de 2-1. Lang leek een gigantische stunt in de maak, maar in de absolute slotfase wist Bo van Essen Jong Vitesse alsnog aan de 2-2 te helpen.

HSC ’21 – Jong De Graafschap 1-1
In Haaksbergen nam Jong De Graafschap halverwege de eerste helft de leiding via een treffer van Kyvon Leidsman. En klein kwartier voor tijd slaagde HSC erin op gelijke hoogte te komen via Bas ter Hogt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD