Volg ons
Dennis Kaars

Derde Divisie Zondag

Blamage OFC tegen Jong Achilles’29, De Dijk herstelt zich

Blamage OFC tegen Jong Achilles’29, De Dijk herstelt zich

Wederom werden in de Derde Divisie Zondag niet alle wedstrijden gespeeld. Vanwege de weersomstandigheden werden er dit keer drie wedstrijden afgelast. De meest opmerkelijke wedstrijd van dit weekend werd gespeeld in Oostzaan. Daar verloor OFC met 2-6 van Jong Achilles’29. Koploper De Dijk moest er hard voor werken, maar won wel met 1-2 van Dongen.

OFC met negen man hard onderuit

Voor OFC werd het een middag om snel te vergeten. In de thuiswedstrijd tegen Jong Achilles, één van de degradatiekandidaten, verloor OFC met 2-6. Halverwege de partij stond het al 1-3 en toen was al duidelijk dat de tweede helft geen spanning meer op zou leveren. Op slag van rust kreeg Darren Johnstone een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler en na het rustsignaal werd ook Romano de Jonge van het veld gestuurd. Hij kreeg rood voor het trappen van de bal in de dug-out van de tegenstander. Na rust bouwde Achilles’29 de score snel uit en bleef OFC na de 2-6 een ergere afstraffing bespaard.

De Dijk met moeite langs Dongen, Westlandia wint overtuigend

De Dijk won ook van Dongen, maar wederom moest er door de koploper hard geknokt worden om de drie punten te pakken. Dongen kwam in de eerste helft al vroeg op voorsprong via Tom Kolkert. Pas in het tweede bedrijf ging het beter draaien bij de ploeg van trainer Jochem Twisker en was het Chakib Tayeb die gelijk maakte. Bijna direct daarna kwam De Dijk al op voorsprong. Dennis Kaars maakte met een prachtige goal de 1-2. Het was ook zijn dertigste competitiegoal van het seizoen. De Dijk gaf de voorsprong daarna niet meer uit handen.

Westlandia had op eigen veld geen kind aan OJC Rosmalen. De nummer twee van de Derde Divisie Zondag won met 4-0 van de Brabanders. Het was alweer de vijfde overwinning op een rij voor Westlandia. Ook Hercules won zijn partij in de Derde Divisie. De Utrechters wonnen met 2-1 van Juliana’31. Hercules eindigde de wedstrijd wel met tien man, omdat Thomas Reynaers twee keer geel kreeg. Jong De Graafschap en HSC’21 maakten er een doelpuntenfestijn van. Halverwege was het nog 1-1, maar na negentig minuten stond er een 2-5-eindstand, in het voordeel van HSC’21, op het scorebord. De rode kaart van Koen Huntelaar, de neef van Klaas-Jan, was het breekpunt in de wedstrijd. De Graafschap was nog op een 2-1-voorsprong gekomen, maar kort na de 2-2 kreeg Huntelaar rood. Met nog een kwartier te spelen liep HSC’21 daarna uit naar een 2-5-voorsprong.

Bekijk de Derde Divisie Zondag Uitslagen | Stand | Programma

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag