dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste Divisie'Binnen 14 dagen duidelijkheid over overname FC Den Bosch'

‘Binnen 14 dagen duidelijkheid over overname FC Den Bosch’

Binnen twee weken moet duidelijk zijn of FC Den Bosch wordt overgenomen. De club is in vergevorderd stadium met een nog onbekende overnamekandidaat, maar algemeen directeur Paul van der Kraan durft in het Brabants Dagblad nog niet te stellen dat de deal rond is.

Zorgvuldig
,,We moeten echt zorgvuldig zijn. Zulke deals komen niet zomaar tot stand. Je hebt met zo ontzettend veel regels te maken. En de KNVB moet het bovendien ook nog goedkeuren als het zover komt”, stelt de directeur. De onderhandelingen zorgen er ook voor dat Den Bosch nog niet de markt op kan om zich te versterken. ,,We gaan niet nu een speler halen, terwijl we over twee weken voor dezelfde positie misschien een betere kunnen halen.”

2,5 miljoen
Eerder werd gemeld dat FC Den Bosch aan een overnamesom van zo’n 2,5 miljoen euro denkt. ,,We maken duidelijk in de wereld van potentiële kopers dat de club uiteindelijk gebaat is bij een partij die duurzaam de club verder wil brengen en daarvoor financiële middelen en ruimte geeft. Dat is niet meer dan logisch. Dat gaat bij elke club in de eerste divisie gebeuren. We kunnen het allemaal wel romantiseren, maar de werkelijkheid is dat het niet anders kan. Over tien jaar is elke club in de eerste divisie privaat-eigendom.” De zoon van Merab Jordania werd in het verleden al genoemd als mogelijke kandidaat-koper.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD