Volg ons

Lifestyle

Bij welke providers is FOX 1 gratis inbegrepen?

Bij welke providers is FOX 1 gratis inbegrepen?

We houden allemaal wel van een mooi potje eredivisievoetbal. Niet iedereen heeft een seizoenkaart bij hun favoriete club of de behoefte om mee te reizen naar uitwedstrijden. En sommigen houden ook gewoon zo van voetbal dat het niet zo uitmaakt welke wedstrijd er op is, als ze maar naar een potje voetbal kunnen kijken. Dan is het fijn om gewoon thuis vanaf de bank te kunnen genieten van een spannende wedstrijd. Dat kan met FOX Sports. Maar dat kost toch geld, zal je denken? Dat is slechts ten dele waar. Een aantal providers van internet en tv biedt FOX Sports 1 standaard aan in hun zenderaanbod. We lopen de aanbieders even langs.

Niet bij de kabelaanbieders
De aanbieders van kabelinternet, wat de voormalige aanbieders van analoge televisie zijn, zijn dun bezaaid in Nederland. Zij hebben een monopolie op de kabel. Voor snel internet, buiten glasvezel om, ben je aangewezen op Ziggo of Caiway. Beide aanbieders bieden in hun televisiepakketten FOX Sports 1 helaas niet gratis aan. Omdat aanbieders zelf de keuze hebben hoe ze zenders aanbieden en voor hoeveel geld, verschillen de prijzen voor FOX Sports onderling. Hier koop je weinig voor als je aangewezen bent op kabelinternet, want er is per gebied maar één aanbieder hiervoor. Bij Ziggo kosten de drie eredivisiekanalen van FOX Sports gezamenlijk 17,95 euro. Bij Caiway is dit 8,50 euro.

Delta
Aanbieder van internet en televisie Delta heeft FOX Sports 1 niet ‘gratis’ in het standaard aanbod van televisiezenders opgenomen. Hier moet je dus een aanvullend abonnement voor FOX Sports kanalen nemen om alsnog live naar eredivisievoetbal te kunnen kijken. Was je toch al van plan om een abonnement voor Fox Sports 1, 2 en 3 te nemen, dan kan dat wel gewoon bij Delta. Zij vragen hier 7,50 euro per maand voor.

Online.nl
Wil je FOX Sports 1, 2 en 3 kunnen kijken zonder dat je vriendin/vrouw of vriend/man merkt dat je hier een extra abonnement voor hebt afgesloten? Dan kun je terecht bij de provider Online.nl. Bij hun zitten deze drie eredivisiekanalen namelijk standaard inbegrepen in hun aanbod van televisiezenders. Dat betekent dus het hele weekend live eredivisievoetbal kijken zonder dat jouw geliefde FOX Sports zenders bij de eerste de beste bezuinigingsronde kwijtraakt.

T-Mobile en YouFone
Wil je graag jouw internet en televisie onderbrengen bij dezelfde aanbieder waar je een eventueel telefoonabonnement hebt, dan is die mogelijkheid er bij T-Mobile en YouFone. Het mooie is dat je dan ook nog eens FOX Sports 1 standaard in je zenderpakket hebt, waardoor je belangrijke wedstrijden live kunt volgen. Wil je alle wedstrijden kunnen zien, bijvoorbeeld omdat de wedstrijden van jouw favoriete club niet vaak genoeg op het eerste kanaal wordt uitgezonden, dan kun je de aanvullende eredivisiekanalen van FOX Sports erbij nemen voor 7,50 euro per maand.

KPN
Ook bij KPN kun je een eventueel telefoonabonnement combineren met televisie en internet. Voor KPN geldt óók dat je FOX Sports 1 standaard in je zenderpakket krijgt. Wil je echter de andere twee eredivisiekanalen hier aan toevoegen, dan betaal je hier 9,99 euro per maand voor.

NLE en XS4ALL
Andere aanbieders voor televisie en internet zijn NLE en XS4ALL. Beide bieden het eerste kanaal van FOX Sports standaard aan in hun televisiepakket. Wil je meer wedstrijden kunnen kijken dan alleen dat wat er op het eerste kanaal uitgezonden wordt, dan betaal je 9,99 euro per maand om ook FOX Sports 2 en 3 te ontvangen.

Tele2
Helaas is het bij Tele2 helemaal niet meer mogelijk om FOX Sports te kijken. Deze provider is er niet uitgekomen met FOX bij het sluiten van een nieuwe overeenkomst voor de doorgifte van hun sportkanalen, omdat zij het niet acceptabel vond om ‘voor alle klanten te betalen voor de beschikbaarheid van de FOX Sports kanalen, ongeacht of klanten die kanalen willen of niet’. Het gevolg is dus dat ook de klanten die wél FOX Sports zouden willen kunnen kijken, dit met Tele2 als provider niet kunnen.

Let op!
Ben jij fan van één van de Nederlandse topclubs en wil je graag alle wedstrijden live op televisie kunnen zien? Het is niet per se zo dat FOX Sports altijd ervoor kiest om de topclubs op het eerste kanaal uit te zenden. Dat is natuurlijk ook slim, want ook fans van Ajax, PSV en Feyenoord moeten een reden hebben om het hele pakket aan eredivisiezenders af te nemen. We melden het om eventuele teleurstelling te voorkomen.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Lifestyle