maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCBij Odin ontslagen Alex Geernaert opvolger Frank Korpershoek bij HFC

Bij Odin ontslagen Alex Geernaert opvolger Frank Korpershoek bij HFC

Alex Geernaert is de opvolger van Frank Korpershoek en wordt de nieuwe assistent van Gertjan Tamereus. Colin van der Meijden, ook keeperstrainer bij Telstar, volgt Terence Meuwese op als keeperstrainer. De 22-jarige gaat spelers mentaal meer bijstaan.

AFC Ajax beloont Frank Korpershoek voor zijn goede werk van de afgelopen jaren en heeft hem benoemd tot trainer van Ajax Onder-16. In het verleden was de ex-speler van Telstar al werkzaam als assistent bij Onder-15 en Onder-16 en als skillstrainer bij Ajax. Hij volgt Misha Salden op.

Alex Geernaert speelde als amateur voor KFC en begon al vroeg als jeugdtrainer. Hij werkte vier jaar in de jeugdopleiding van FC Volendam. Werkte vier jaar bij Ajax, één jaar in Qatar en een seizoen bij de jeugd van FC Utrecht.

Bij de senioren begon hij als oefenmeester van vierdeklasser Assendelft en stootte door naar het afgeroomde Odin’59. Daar was hij de opvolger van Ted Verdonkschot.

Bij de Heemskerkers werd hij afgelopen seizoen vier duels voor het einde op non-actief gezet. En dat was bijzonder omdat hij in december nog zijn contract verlengde.

Boekhouder Den Haag

 

 

‘TD’ Luis de Bruijne zei toen. „Bij ons hebben de spelers ook een belangrijke stem, zij moeten immers met de trainer werken De feedback vanuit de selectie is positief. Er is onderling vertrouwen, wat heeft bijgedragen in de besluitvorming.”

 

Een paar nederlagen later vond de spelersgroep  de ‘trainingsvormen te complex’. En bleek er een verschil van inzicht over de manier van spelen. Dit waren de oorzaken van zijn ontslag, zo meldde het bestuur.

Of dat een verstandige beslissing was blijft de vraag. Omdat de nieuwe coach Richard Plug aangaf nog niet te willen instappen en de niet gediplomeerde Peter van der Slikke de honneurs met keeperstrainer Colin van der Meijden waarnam. Odin ’59 degradeerde alsnog naar de hoofdklasse.

Van der Meijden is bij HFC aangesteld als de nieuwe keeperstrainer. Hij was afgelopen jaar ook bij Odin ’59 werkzaam.

Hij volgt de talentvolle Terence Meuwese op. Die blijft wel werkzaam bij HFC. ,,Hij gaat zich meer op de mentale en psychologische begeleiding van spelers richten’’, zei trainer Gertjan Tamerus.

,,Dat deed hij vorig seizoen al samen met Frank Korpershoek. Rik Verhage complementeert de technische staf.’’

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD