woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagBewijst Hoek dat het schokeffect wel bestaat? Zesde zege in zeven duels,...

Bewijst Hoek dat het schokeffect wel bestaat? Zesde zege in zeven duels, ook koploper Lisse ten onder

Lorenzo Staelens is met Hoek bezig aan een opmars. De Belg won zaterdag met zijn ploeg ook van koploper FC Lisse -2-1- en klopt nadrukkelijk op de deur van de topploegen. Hoek staat op de vierde plaats.

Het schokeffect, het is een ongrijpbaar mysterie in de sport. In een grijs verleden werd het schokeffect opgehangen aan no-nonsens trainers als Simon Kistemaker en Fritz Korbach. Kistemaker schudde de boel en door elkaar en bracht de teamspirit terug. Korbach smeedde een team en zorgde voor een lach.

Statistieken wijzen uit dat het schokeffect vaak maar een tijdelijke houdbaarheidsdatum heeft en dat veel staat of valt met de kwaliteit van de spelers.

Lorenzo Staelens stapte bij Hoek in toen de ambitieuze club kleurloos in de rechterrijtje bivakkeerde. Een paar maanden later sluipt Hoek de Top-4 binnen.

Tegen koploper Lisse had de thuisploeg lange tijd weinig in te brengen. Justin van der Putten opende de score.

Alexander Embrechts scoorde gelijkmaker. Hoek stond op een spreekwoordelijke T-splitsing, blij zijn met het punt tegen de koploper, of gaan voor de zege.

Staelens koos voor het laatste.  Staelens bracht twee aanvallers met een versnelling in de benen in de ploeg. Het waren Erwin Franse en Jahrdell Constansia.

Franse scoorde uit een assist van Jahrdell Constansia de winnende treffer.

Dinsdag wacht de nieuwe koploper Sparta Nijkerk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD