vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagBestuur van Rijnvogels legt schuld supportersrellen bij 'Hoek-fans', besturen gaan in overleg

Bestuur van Rijnvogels legt schuld supportersrellen bij ‘Hoek-fans’, besturen gaan in overleg

Het bestuur van FC Rijnvogels geeft op de website van de club uitleg over de supportersrellen na afloop van het duel met Hoek. Het bestuur zegt op haar website dat de fans van Rijnvogels dat haar eigen fans op een overvol terras opzettelijk zijn aangevallen.

Hierbij de tekst op de site van Rijnvogels.

,,Maar hoe goed je je als club ook voorbereid, je kunt het scenario van afgelopen zaterdag niet voorspellen. We werden op het sportpark verrast door een bus vol zogeheten “supporters”, waarvan van meet af aan al duidelijk was dat ze niet alleen kwamen voor het kijken naar een voetbalwedstrijd.

Vanuit de vereniging Hoek wist men ook niet dat deze bus naar FC Rijnvogels onderweg was, we hebben in ieder geval geen bericht hierover ontvangen. Al tijdens de rust vonden deze mannen het nodig om richting een aantal van onze jeugdige supporters (tussen de 12 en 15) zich verbaal onfatsoenlijk te manifesteren. Tijdens de wedstrijd waren er al de nodige reclameborden gesneuveld.

Na de wedstrijd, die op het veld al in een beladen sfeer eindigde, werden de supporters van Hoek via onze gebruikelijke bezoekersuitgang verzocht het park te verlaten. De “heren” van Hoek hadden hier geen boodschap aan en besloten om zich via ons supportersterras naar de uitgang te begeven. Wat er hier gebeurde hebben jullie allemaal al in de diverse media kunnen lezen.

 

Het is voor ons niet te verteren dat onze vereniging op deze wijze de rentree in de 3e Divisie heeft gemaakt. Wij nemen als bestuur afstand van alle gekleurde berichtgeving in de media. Uitspraken die gedaan zijn en worden over het niet goed georganiseerd zijn of het opzettelijk “spitsroeden laten lopen van de Hoek-supporters” over een overvol Rijnvogels terras geven een niet-realistisch beeld van wat er daadwerkelijk op het sportpark heeft plaatsgevonden. De FC Rijnvogels supporters zijn opzettelijk door deze groep uit Hoek op een overvol terras aangevallen, waarbij mensen zichzelf hebben verdedigd.

Het bestuur van FC Rijnvogels waarschuwt bij deze alle bezoekers en eigen leden/supporters van onze vereniging dat we geen enkele vorm van fysiek of verbaal geweld meer tolereren op ons Sportpark. Ook zullen we in voorkomende gevallen waarbij mensen uit naam van FC Rijnvogels zich misdragen bij andere verenigingen met harde hand optreden.

Wij hebben ondertussen contact met het bestuur van Hoek en zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de raddraaiers voorlopig niet meer welkom zijn bij welke 3e divisie wedstrijd dan ook. Want wat er zich zaterdag heeft afgespeeld op wensen wij geen enkele van onze collega 3e divisieploegen toe!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD