Volg ons
Mark de Loor Katwijk

Tweede Divisie

Bespiegelingen op ‘Siberisch voetbalweekend’ in Tweede Divisie

Bespiegelingen op ‘Siberisch voetbalweekend’ in Tweede Divisie

Op het moment van schrijven zijn er al drie duels afgelast, waaronder het onderlinge supportersfeest tussen HHC Hardenberg en IJsselmeervogels, Rijnsburgse Boys – FC Lienden en het duel tussen Kozakken Boys en De Treffers. Vooral die laatste wedstrijd kent zowel bovenin, als onderin belangen, waardoor clubs, in afwachting van de uitslag, even in de wachtkamer plaats moeten nemen. Wellicht dat de kantine van Kozakken Boys zich vult om gezamenlijk te kijken naar de verrichtingen van Katwijk. De streekderby tussen de koploper en FC Lisse is live te zien op FOX Sports.

In eigen hand
Jack van den Berg werd bij zijn debuut als hoofdtrainer van Katwijk direct geconfronteerd met een nederlaag. Nu is dat in Veenendaal tegen het sterke GVVV geen hele grote verrassing, vervelend is het wel. Zeker omdat naaste belager Kozakken Boys thuis tegen Hardenberg een soevereine overwinning neerzette en het gat verkleinde naar drie punten. Met de wedstrijd Kozakken Boys – Katwijk als slotakkoord van de competitie hebben beide teams een mogelijke titel nu in eigen hand.

Frank en vrij voetballen
Niettemin is de weg nog lang tot dat slotakkoord en krijgt Katwijk met FC Lisse een tegenstander waar men het stempel “te doen” op zal zetten. De balans tegen de promovendus is in het voordeel van de thuisploeg, al houdt men zich bij FC Lisse wel vast aan een spectaculaire 3-3 in het recente verleden. Bovendien wist FC Lisse zich de afgelopen weken uit de acute degradatienood te spelen, waardoor de ploeg frank en vrij de derby in kan gaan. Voor Mark de Loor (foto) zal de wedstrijd een speciaal tintje hebben. Hij speelt komend seizoen bij FC Lisse en komt dus tegenover zijn nieuwe ploegmakkers te staan.

Zes punten wedstrijd op Het Kasteel
Verder een wedstrijd op stand in de kelder van de competitie. Jong Sparta en AFC kruisen de degens op Het Kasteel. De jonge Kasteelheren “leiden” het groepje clubs dat in degradatienood verkeert, AFC komt bij winst gelijk en springt dan over De Dijk en De Treffers heen. Van die twee verenigingen neemt de tweede plaats in de wachtkamer der afgelasting naast Kozakken Boys, de eerste speelt een thuiswedstrijd tegen GVVV. Excelsior Maassluis treft Achilles ’29. Zondag speelt TEC opnieuw een finale, ditmaal tegen Koninklijke HFC.

De scheids– en grensrechters in speelronde 22:

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie