maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagBesluit over competitievorm hervatting competities volgt half januari 2021

Besluit over competitievorm hervatting competities volgt half januari 2021

Op 14 december 2020 werden de nieuwe coronamaatregelen bekend gemaakt en deze hebben zoals verwacht ook een grote invloed op de beoogde hervatting van het voetbalseizoen in de top van het amateurvoetbal. De website Voetbal.nl meldt dat de KNVB half januari zal beslissen op welke wijze het herstarten plaats zal vinden. 

Eerder was het voornemen om de amateurcompetities weer te starten in het weekend van 16/17 januari 2021. Door de nieuwe maatregelen is dit echter niet meer haalbaar. Tevens is het onmogelijk om de huidige competities in zijn geheel uit te spelen. Door deze ontwikkelingen zijn er logischerwijs nog slechts twee opties mogelijk.

Een van de opties is het opdelen van de competitie in twee poules waarbij men dan twee keer tegen elkaar zal spelen. De andere mogelijkheid is het uitspelen van de eerste competitiehelft. De definitieve keuze zal pas na de persconferentie van 12 januari 2021 bekend gemaakt kunnen worden omdat dan pas duidelijk zal zijn wat de maatregelen op dat moment zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD