vrijdag, december 3, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie Zaterdag'Beslissing over voortzetting Tweede en Derde Divisie uitgesteld naar woensdag'

‘Beslissing over voortzetting Tweede en Derde Divisie uitgesteld naar woensdag’

Waarschijnlijk komt er pas op z’n vroegst woensdag uitsluitsel of de competitie in de Tweede en Derde Divisie ondanks het ontbreken van publiek doorgaat of tijdelijk wordt stilgelegd. Woensdag praat de Tweede Kamer over de nieuwe coronamaatregelen en er bestaat een sprankje hoop dat er dan mogelijk iets meer ruimte komt voor buitensport zoals topamateurvoetbal.

Eerder leidde een Kamerdebat er al toe dat de verplichte QR-code voor buitensporten werd geschrapt. Binnen de Tweede Divisie is een ruime meerderheid voor een vervroegde winterstop, al zijn de clubs daarin niet unaniem. Het voorstel zou dan zijn per direct de competities stil te leggen en de gemiste speelrondes in 2022 in te halen.

Mocht er alsnog besloten worden wél door te voetballen, dan lijken de derby’s in Bunschoten-Spakenburg en Katwijk evengoed geen doorgang te vinden. Het sterke vermoeden bestaat namelijk dat de betreffende burgemeesters de wedstrijden zullen verbieden op grond van het risico voor de openbare orde, omdat ontegenzeggelijk honderden zo niet duizenden mensen vanaf ‘het dijkje’ in Spakenburg en de duinen rondom sportpark Nieuw Zuid zullen proberen toch een glimp op te vangen van de wedstrijd, waarbij supporters ook nog eens kris-kras door elkaar zouden staan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS