donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieBeslissing over 'ABBA-penalty's' Lisse - Hoek pas volgende week

Beslissing over ‘ABBA-penalty’s’ Lisse – Hoek pas volgende week

De rechtbank in Utrecht velt vandaag nog geen oordeel over de veelbesproken strafschoppenreeks tussen FC Lisse en HSV Hoek. Uiterlijk maandag 9 oktober neemt de voorzieningenrechter een beslissing.

Op woensdag 11 oktober wil voetbalbond KNVB de penaltyreeks over laten doen. De ploeg uit Lisse vecht dit aan en heeft de KNVB in een kort geding voor de rechter gesleept. De club had de penaltyreeks in de eerste ronde van de strijd om de KNVB-beker met 5-4 gewonnen.

ABBA

De bond vindt dat de strafschoppen over moeten, omdat de scheidsrechter ze volgens het zogeheten ABBA-principe liet nemen. Dat houdt in dat het ene team begint en vervolgens het andere team twee keer achter elkaar aan de beurt is. Met dat systeem wordt momenteel in bepaalde landen geëxperimenteerd. In Nederland is deze vorm op de voetbalvelden niet toegestaan.

,,Scheids beslist”

Volgens de raadsman van FC Lisse is het besluit van de KNVB om de strafschoppen over te doen in strijd met de statuten. ,,De scheidsrechter beslist. Zijn besluiten zijn bindend en moeten te allen tijde worden gerespecteerd”, aldus de advocaat. Het wordt chaos als achteraf beslissingen van de arbitrage kunnen worden ingetrokken, stelt hij. ,,In elke wedstrijd maken de scheidsrechters fouten.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD